Kurason Kibra Kurason Hinte

Heel mijn gebroken hart

Frida Domacassé

Kurason Kibra Kurason Hinte

paperback/ gebrocheerd: € 14.75

ISBN: 978-90-71343-39-1, geïllustreerd, 80 blz., September 2011
Formaat: 20.5 (h) x 13.5 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 168 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Papiamentu, gedichten, Curaçao, Nederlandse Antillen

beschrijving

Frida Domacassé werd geboren in 1938 in San Nicolas, Aruba, uit Bonaireaanse ouders.
Zij bracht een gelukkige jeugd door op Lago Heights en San Nicolas, waar ze opgroeide in een tolerante multiculturele gemeenschap waar vele talen werden gesproken. Papiamentu, Spaans en Engels waren hiervan de voornaamste.
Op 16-jarige leeftijd vertrok ze naar Nederland waar ze - in Venlo en Breda - haar diploma voor onder-wijzeres en de hoofdakte behaalde. Zij had het geluk om in Venlo les te krijgen van een lerares die in haar jonge hart de liefde voor de dichtkunst wist te wek-ken, een liefde die ze haar verdere leven nooit zou verloochenen.
Door haar jarenlange verblijf in Nederland, waar ze op school, behalve veel liedjes en toneelstukjes voor de kinderen, ook een groot aantal gedichten in het Nederlands schreef, raakte haar moedertaal lange tijd op de achtergrond. Maar na haar 50ste begon het Papiamentu van haar jeugd met kracht zijn oude rechten op te eisen en begon zij weer in haar moedertaal te dichten.
De neerslag hiervan vindt u in de bundel Kurasón kibrá kurasón hinté, de uitkomst van een dichterlijk ontwikkelingsproces dat zich tot op de dag van heden voortzet.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.