Plantengallen

gallen in Nederland - ruim 400 soorten - 1400 foto's

Arnold Grosscurt

gebonden: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-603-9, 424 blz., August 2017

Uitgever: KNNV Uitgeverij

beschrijving

"Plantengallen" geeft informatie over de geschiedenis, biologie en ecologie van gallen en over de planten waarop ze voorkomen. Het boek bevat uitgebreide fotodocumentatie over 400 soorten gallen, veroorzaakt door aaltjes, bacteriën, bladluizen, bladvlooien, bladwespen, bronswespen, galmuggen, galwespen, kevers, vliegen, vlinders, (gal)mijten, planten en schimmels.

Elk van deze groepen wordt ingeleid met algemene informatie, gevolgd door een bespreking van hiertoe behorende soorten waarbij veel achtergrond informatie wordt gegeven.

Op de foto's zijn kenmerkende details te zien, maar ook vormvariaties, doorsneden, en soms de veroorzakers van de gal. Het boek wordt afgesloten met een uitgebreide literatuurlijst, een verklarende woordenlijst, en registers voor synoniemen, Nederlandse namen en waardplanten met de daarop voorkomende soorten.

Arnold Grosscurt studeerde aan de Wageningen Universiteit en promoveerde op de werking van een insectengroeiregulator. Hij vervulde diverse Research & Development functies bij fytofarmaceutische bedrijven. Eerst fotografeerde hij voornamelijk insecten en planten. Sinds 2007 besteedt hij de meeste aandacht aan plantengallen.

Tags: gallenboek, plantengallen, waardplanten, galverwekkers, aaltjes, bacteriën, bladluizen, bladvlooien, bladwespen, bronswespen, galmuggen, galwespen, kevers, vliegen, vlinders, (gal)mijten, insecten, planten, schimmels, plantenziekten, fytopathologie

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.