Dat doe je gewoon...

Levensverhalen van mantelzorgers

Cornelie van Well

gebonden: € 14,90
ISBN: 978-90-5898-026-7, geïllustreerd, 154 blz., mei 2002
Formaat: 22,0 (h) x 17,5 (b) x 1,4 (d) cm. Gewicht: 372 gram.
e-Boek (PDF): € 4,95
ISBN: 978-90-5898-027-4, geïllustreerd, 121 blz., mei 2002

Uitgever: BoekenRoute

illustrator: J. IJken

woord vooraf: Dr. Job Cohen

trefwoorden: mantelzorg

beschrijving

Het leeuwendeel van de zorg voor gehandicapten, chronisch zieken en ouderen wordt geleverd door mensen uit de naaste omgeving: gezinsleden, familieleden, vrienden, buren of kennissen.
Deze zogenaamde ‘mantelzorgers’ zijn het fundament van onze gezondheidszorg: zij bieden 80% van alle zorg. Zonder de mantelzorgers zou de zorg voor zieken, ouderen en gehandicapten feitelijk onmogelijk (en onbetaalbaar) zijn.

De meeste mantelzorgers vinden dat de zorg voor hun dierbaren vanzelfsprekend is. Die opvatting sluit helemaal aan bij de titel van dit boek: "Dat doe je gewoon..."

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Persoonlijke overwegingenVoor mij persoonlijk was de reden het overlijden van mijn moeder op 25 november... lees de hele tekstAnderhalf miljoenNederland heeft ongeveer anderhalf miljoen mensen die voor een zieke partner,... lees de hele tekstmantelzorgDit boek gaat over mantelzorg. Het bieden van mantelzorg is zo oud als de mensheid,... lees de hele tekstDe ZorgmantelIn het afsluitende hoofdstuk "Mantelzorg, is het wel zo gewoon?" komen fragmenten... lees de hele tekstVoorwoord van Dr. J. CohenDr. Job Cohen, burgemeester van Amsterdam.
Mantelzorg, wat betekent dat eigenlijk... 
lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:


Dr. Job Cohen schreef het voorwoord

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.