Leven naast halsbandparkieten is een grondrecht

Nanne Nauta

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-79993-17-8, 40 blz., July 2017
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) cm. Gewicht: 120 gram.

Uitgever: Uitgeverij Cru

trefwoorden: flarf, mensenrechten, postflarf

Over het boek:

Bij de heruitgave van 2017:

'Leven naast halsbandparkieten is een grondrecht' is de tweede flarf-bundel uit de Nederlandstalige literatuurgeschiedenis en de eerste postflarf-bundel. Daarom heeft de uitgever/dichter gemeend de titel opnieuw beschikbaar te maken.

Bij de uitgave van 2008:

De UNIVERSELE VERKLARING VAN DE RECHTEN VAN DE MENS (UVRM) bestaat op 10 december 2008 zestig jaar. Tijd voor een feestje. Dit boek is een bijdrage aan dat feestje. Zestig jaar is een hele leeftijd en daarom leek het mij een goed idee de artikelen een verjongingskuur te laten ondergaan met als doel een nieuw publiek, jongeren dan vooral, kennis te laten maken met Mensenrechten.

Daartoe heb ik de UVRM behandeld met flarf. Flarf is een techniek die gebruik maakt van zoekresultaten van een internetzoekmachine, zoals Google, die je dan door middel van knippen en plakken tot een tekstcollage maakt. De techniek om zo teksten, gedichten samen te stellen is overgewaaid uit de Verenigde Staten.

Wat zal ik verder zeggen? Of u deze bundel nu wel of niet uitleest, en dat dan al dan niet met voldoening, als u naar aanleiding van deze bundel of dit voorwoord besluit de UVRM (nog eens) te lezen of lid te worden van bijvoorbeeld Amnesty International dan is dat pure winst.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.