Zo kun je mij bereiken

Bereik ieder kind: praktische handleiding om de verschillende persoonlijkheidstypes in jouw klas betrokken te krijgen en te houden

Patricia Antersijn

Zo kun je mij bereiken

paperback/ gebrocheerd: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91472-82-4, geïllustreerd, 198 blz., June 2017
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 408 gram.

Uitgever: Booklight

illustrator: Robbie Davids

beschrijving

'Vandaag heb ik Rob er weer uit gestuurd. Ik heb haar al zo vaak gewaarschuwd en ze staat er nog slecht voor ook. Ik begrijp het niet. De docent van vorig jaar gaf aan dat het juist heel goed ging met Rob. Ze haalde zevens en achten nota bene en bij mij steeds vieren en vijven. Hoe kan dat toch? Het kost zo veel energie, die leerlingen waar ik geen grip op krijg. Ik zou nu echt wel eens willen weten wat ik kan doen om ook de "Rob's" in mijn klas te bereiken.'De uitdaging voor een leerkracht ligt in het bereiken van iedere leerling in de groep. Zonder aansluiting of effectieve communicatie geen resultaat! Termen als passend onderwijs, het bieden van optimale ontwikkelmogelijkheden voor ieder kind, zijn prachtig. Maar wat vraagt dat van u als leerkracht, directeur, rector, conrector, mentor?Dit van oorsprong Amerikaanse boek 'Here's how to reach me' geschreven door Judith A. Pauley, Ph.D. Dianne F. Bradley, Ph.D. and Joseph F. Pauley, deelt waardevolle en praktische inzichten die al door vele docenten met succes worden toegepast. Door het identificeren van het basispersoonlijkheidstype van uw leerling en het begrijpen van uw eigen persoonlijkheidsstructuur, ontdekt u hoe u al uw leerlingen kunt motiveren en echt passend onderwijs kunt bieden.In dit boek vindt u:

* waardevolle en levendige verhalen die de zes verschillende persoonlijkheidstypen illustreren die u in uw klas tegenkomt.

* praktische formulieren die u helpen de persoonlijkheidstructuur van uw leerling te achterhalen, inclusief de motiverende behoeften, kwaliteiten en uitdagingen.

* concrete ideeën om de verworven inzichten uit dit boek te integreren met uw huidige aanpak binnen het onderwijs.

* bewezen resultaatgerichte strategieën om leerlingen in distress, en ook leerkrachten in distress, te helpen.

* handige schema's om 'best practices' in het omgaan met verschillen tussen leerlingen met uw collega leerkrachten te delen.Gebaseerd op de concepten van Dr. Taibi Kahler's best-selling boek 'The Mastery of Management', helpt dit handboek u om uw energie positief en effectief in te zetten in het bouwen aan betere relaties met iedere leerling zodat de focus gericht kan blijven op waar het om gaat - op leren en ontwikkelen met plezier!

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.