Umbrië

in het voetspoor van Franciscus

Gerard Pieter Freeman

Umbrië

paperback/ gebrocheerd: € 26.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5625-478-0, April 2017
Formaat: 21.1 (h) x 15.1 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 418 gram.

Uitgever: Valkhof Pers

beschrijving

Umbrië is voor veel Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Het is het ‘groene hart van Italië’, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het is ook een streek van rust en bezinning, van een eeuwenoude spirituele traditie, het land van Franciscus, de mystieke godzoeker en dierenvriend. De gids begint in Assisi, de stad waar Franciscus thuis was en waar zijn grafkerk door topkunstenaars als Cimabue en Giotto werd versierd. Daarna komen de plaatsen uit de omgeving aan bod waar Franciscus voor zijn kluizenarijen schilderachtige plekken in het weidse landschap vond en rijke burgers prachtige kerken bouwden voor zijn volgelingen, de minderbroeders.

De toeristische beschrijving van plaatsen en monumenten wordt verlevendigd door inspirerende en soms curieuze verhalen uit het leven van Franciscus en zijn eerste broeders en zusters en gecompleteerd door praktische informatie over de aanrijroutes en openingstijden.
Het inleidende hoofdstuk presenteert Franciscus van Assisi en zijn volgelingen en beschrijft de ontwikkeling van de woonvormen van de minderbroeders. Het boek wordt afgesloten door routesuggesties, een chronologisch overzicht van Franciscus’ leven, een verklarende lijst van namen en begrippen, en een register
 
Deze reisgids heeft in een lange periode zijn waarde bewezen. De eerste druk werd in 1994 gepubliceerd. Een Duitse vertaling en drie bewerkte herdrukken volgden. Ondertussen herstelde Umbrië van twee aardbevingen en groeide het toerisme. Voor deze nieuwe uitgave werden met de hulp van andere reizigers alle gegevens gecontroleerd, wat verouderd was geschrapt en werden nieuwe ontwikkelingen opgenomen. Zo is dit boek opnieuw onmisbaar voor toeristen en pelgrims naar franciscaans Umbrië.

Meer teksten en voorbeelden:

Helene Nolthenius:‘De praktische wenken, de zorgvuldige beschrijvingen en de zeer doordachte... lees de hele tekstKees ’t Hart, romancier en essayist‘Onvolprezen en af en toe gewoonweg geestig.’ lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.