Maria op de blauwe steen. Omdat ik morgen sterven moet

hoe een dominee worstelt met leven en sterven

Marcia Boeijinga

Maria op de blauwe steen. Omdat ik morgen sterven moet

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-90-8759-677-4, geïllustreerd, 125 blz., June 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.5 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 500 gram.

trefwoorden: rio marcia boeijinga maria op de blauwe steen

Maria op de blauwe steen

Rio Hendrika Johanna Boeijinga-Alders werd geboren op 29 januari 1934. Op tienjarige leeftijd verliest zij tijdens de Tweede Wereldoorlog haar vader en op veertienjarige leeftijd wordt bij haar bot-TBC geconstateerd. Drie jaar gipsbed, en dat betekent drie jaar liggen, volgen. Deze twee gebeurtenissen hebben haar verdere leven beïnvloed. De liefde die zij toen van haar vader maar ook van haar moeder ontbeerde, heeft zij haar hele verdere leven gezocht.
In 1973 gaat zij opnieuw naar het gymnasium om uiteindelijk in 1982 het kerkelijk examen af te leggen. Hetzelfde jaar nog wordt zij predikant.

Kort voor haar zelf gekozen dood in 2014, vraagt zij haar jongste dochter of zij de door haar begonnen autobiografie wil afmaken. Ze heeft een tiental hoofdstukken geschreven over de belangrijkste gebeurtenissen in haar leven. 'Ik had zo graag de hoofdstukken met elkaar willen verbinden door aanvullende informatie. Maar ik kan het niet meer. Wil jij dat voor mij doen?'

Marcia Boeijinga, jongste dochter van Rio, voltooide dit boek als eerbetoon aan haar moeder. Voor degenen die haar kenden. Voor degenen die moeite met haar hadden en willen begrijpen waarom ze was die ze was. Voor degenen die haar liefhadden. Voor allen die willen weten hoe intens een leven kan zijn van iemand die worstelde met het leven, lijf, liefde en God.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.