Een grillige zomer

OOST! 3

Vladislav Vančura

paperback/ gebrocheerd: € 16,00
ISBN: 978-90-6143-431-3, geïllustreerd, 112 blz., juni 2017
Formaat: 21,5 (h) x 14,0 (b) x 0,7 (d) cm. Gewicht: 200 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pegasus

vertaald door: Kees Mercks

Een grillige zomer

Een saai, half ingeslapen stadje, een zwembad in de rivier, een druilerige zomer, verveling alom. Totdat de rust verstoord wordt door de komst van een rondtrekkend circusartiest met zijn bevallige assistente, die hun kamp opslaan op het stadsplein. De badmeester, de majoor en de abbé denken er het hunne van en raken ieder voor zich verstrikt in hun pogingen het de bevallige assistente naar de zin te maken.

Vladislav Vančura (1891-1942) is de schrijver van deze humoristische, maar ook nostalgische novelle uit 1926. Samen met zijn inmiddels bekendere tijdgenoot Karel Čapek wordt hij gerekend tot de grote namen in het Tsjechische interbellum. Zowel de novelle als de verfilming ervan in 1967 werden klassiekers in de Tsjechische literatuur en filmografie. Gevleugeld werd de onderkoelde zinsnede van de badmeester: ‘Deze trant van een zomer komt me nogal ongelukkig voor.’

Vertaling en inleiding Kees Mercks.

In de serie OOST! verschijnt nog niet eerder in Nederlandse vertaling gepubliceerd werk van Oost- en Midden-Europese schrijvers.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.