Doe Maar Lijf aan lijf

Boek plus remastered dubbel CD

J. Belinfante

Doe Maar Lijf aan lijf

gebonden: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6265-634-9, 132 blz., June 2008
Formaat: 22.5 (h) x 22.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 730 gram.

illustrator: B. Nienhuis; K. Tabak

beschrijving

Topfotografen Bert Nienhuis en Kees Tabak legden in 1983 de meest succesvolle toernee van Doe Maar vast. Toch zou dit hoogtepunt de groep uiteindelijk doen besluiten te stoppen. Joost Belinfante levert anno 2008 met acht verhalen een prachtig commentaar op dat onvergetelijke jaar. Werden destijds uit hun duizenden foto's vooral de foto's van de bandleden gepubliceerd, vijfentwintig jaar later komen in dit boek juist ook de foto's aan bod die toen niét afgedrukt werden: het wachten en het inspelen voor het concert, de spanning en het dollen in de geïmproviseerde kleedkamers in veehallen, veilinghallen en sporthallen - en vooral het publiek, dat massale publiek dat gaandeweg de toernee langs plaatsen als Loosbroek, Goes, Assen, Tiel en Joure almaar jonger leek te worden.

Je kunt niet anders dan deze foto¿s met dubbelfocus bekijken: 1983 vanuit 2008 en het plezier, de ontroering en later ook de verbijstering meebeleven met Ernst, Henny, Jan H. en Jan P.

Onlosmakelijk bij dit boek hoort het dubbelalbum Lijf aan lijf dat werd opgenomen tijdens precies déze tournee en - in 2008 perfect geremasterd - aan het boek is toegevoegd. Hoor Doe Maar. En hoor het publiek dat in dit boek met de prachtige foto¿s een onuitwisbaar gezicht gekregen heeft.

Henny Vrienten: "De scherpste schets die ooit van ons gemaakt is."
Ernst Jansz: "Ontroerend, geestig, indrukwekkend."

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatEen stukje vaderlandse popgeschiedenis in muziek en beeld. 132 pagina's, 100... lees de hele tekstrecensie citaat"(...) De hysterie die zich destijds van een hele generatie tienermeisjes meester... lees de hele tekstrecensie citaat"In juli 2008 gaf Doe Maar weer een serie succesvolle concerten. De magie van... lees de hele tekstrecensie citaat"(...) De fotografen Kees Tabak en Bert Nienhuis waren er bij en schoten duizenden... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.