Ware winst

gemene-goed-economie als wegwijzer

Christian Felber

paperback/ gebrocheerd: € 19,95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 978-90-6224-029-6, 256 blz., april 2017
Formaat: 23,1 (h) x 15,5 (b) x 1,3 (d) cm. Gewicht: 367 gram.

vertaald door: Martine Couvreur

trefwoorden: alternatieve economie, ethische economie, coöperatieve markteconomie, samenwerking, participatie, ethisch ondernemen, democratische bank,

beschrijving

Met zijn Economie van het Gemene Goed biedt Christian Felber ons een sterk alternatief voor de huidige kapitalistische markteconomie, waar concurrentie en winstbejag de koers bepalen. Felber draait de economische wegwijzers 180 graden en toont ons een economisch systeem dat ons levert wat écht telt: het welzijn én welbevinden van alle mensen inclusief hun leefomgeving – kortweg het gemene goed.

Glashelder toont hij ons de concrete stappen die hiertoe noodzakelijk zijn – op wettelijk vlak, in het financiële landschap en op ondernemingsniveau, maar ook in onze manier van denken, leven, samenwerken en politiek participeren.

Met de Gemene-Goed-Balans als centraal werkinstrument laat hij ondernemingen nu al toe hun ethische realisaties om te zetten in een meetbaar balansresultaat, dat ook juridische voordelen moet opleveren.

Zo biedt de Economie van het Gemene Goed ons Ware winst – sociale en ecologische meerwaarde onder de vorm van duurzame welvaart, vertrouwen, inspraak, vrijheid en zelfbeschikking.

De huidige markteconomie negeert de ecologische grenzen van onze planeet, splijt samenlevingen en slaagt er niet in basisbehoeften te vervullen. Meer en meer mensen zoeken een andere economie, die sociaal, ecologisch, rechtvaardig en democratisch is.
Ze komen dan vaak uit bij de Oostenrijker Christian Felber. Hij keert de economische wegwijzers radicaal om en reikt met zijn Gemene-Goed-Economie een doordacht alternatief economisch systeem aan, dat op alle essentiële punten in overeenstemming is met onze menselijke basiswaarden. Wereldwijd vindt hij weerklank. Zijn bestseller verschijnt in het Nederlands als Ware Winst.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.