In het land van Siamezen en Maleiers

Hans Morgenthaler

In het land van Siamezen en Maleiers

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 978-94-92575-49-4, 190 blz., April 2017
Formaat: 22.5 (h) x 16.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 332 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

bewerkt door: Wijnand Cornelis van de Meeberg

beschrijving

Hans Morgenthaler (kortweg Hamo, 4-6-1890 - 16-3-1928) was een Zwitserse schrijver, geoloog en alpinist. In dit boek (originele titel "Matahari; Stimmungsbilder aus de Malayisch-Siamesischen tropen") beschrijft hij zijn verblijf in Zuidoost-Azië in 1917 - 1920, waar hij werkte voor een mijnbouwbedrijf.
Dit verslag speelt zich af in de tijd dat Thailand nog Siam heette, Sri Lanka nog Ceylon en Myanmar nog Birma.
Veel van de verhalen zouden zo geplaatst kunnen worden in het toenmalige Nederlands-Indië, of om het even welk ander land in het verre oosten.
Hans Morgenthaler verstaat de kunst om naast een levendige beschrijving van de natuur, de gewoonten en de gevaren van het leven in een oerwoud in die nog steeds verre tijd, ook een flinke dosis spanning en romantiek te schetsen.
Zeker een boek dat de moeite waard is om te lezen en weg te dwalen in een tijd die weliswaar honderd jaren achter ons ligt, maar die minder ver weg is dan men zou veronderstellen.

... maar hun zielen zijn als onze zielen, geheel zoals de onze en dragen dromen en verlangens door het leven, die van de onze minder verschillen dan de bladeren van de bomen van elkaar...
Herman Hesse: "Herinnering aan Indië".

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.