De zonen van Lilith

Ton Mol

De zonen van Lilith

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-92575-46-3, geïllustreerd, 234 blz., April 2017
Formaat: 22.5 (h) x 16.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 600 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

beschrijving

Het extreme ISIS kan worden gezien als de meest befaamde koppensnellers-organisatie in het heden. Toch stellen ze niet veel voor, als men ze vergelijkt met het leger van kardinaal Arnaud, dat aan het eind van de 12e eeuw op bevel van Paus Innocentius de Katharen uitmoordden.
De Kartharen, de zuiverste van hart, die leefden naar het voorbeeld van Jezus en net als hij hun medemens dienden en liefhadden. Zij werden afgeslacht en op de meest gruwelijk wijze gemarteld. Daden die alleen door psychopathische geloofsfanaten kunnen worden bedacht.
In de 19de eeuw ondergaat een nazaat van de Katharen een mystiek ritueel waardoor hij van een liefdevol mens in een boosaardig mens verandert. Deze ritus werd uitgevoerd door De Zonen van Lilith, demonische wezens die hem na de inwijding geboden zoveel mogelijk vrouwen te bevruchten om het kwade zaad te verspreiden. Hoe kan deze goedaardige man veranderen in een monster die de naam Pernisiosa werd toebedacht?
Als Pernisiosa wordt vermoord, vinden zijn zoon Venator en zijn dochter Phileine een script waarin de ware toedracht staat beschreven. Ze begrijpen echter niet alles en roepen de hulp in van Petram, een jonge wijze monnik. Vooral Phileine heeft de ware aard van een Karthaar. Zij is een wereldverbeteraarster en wil een stukje paradijs op aarde creëren waar mensen gelukkig zijn. Venator helpt haar, maar kan niet haar enthousiasme evenaren. Pernisiosa heeft hem van kinds vernederd en mishandeld. Bovendien is tijdens de jacht in het woud een Aartsvader aan hem verschenen, die hem opdroeg vrouwen te verkrachten om zo het kwade zaad, genetisch verkregen van zijn vader, te verspreiden. Als hij dat niet doet wordt hij ritueel gecastreerd door De Zonen van Lilith.
Venator is hier echter niet toe in staat, het ligt niet in zijn aard.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.