Als je 50 wordt, wil hij er twee van 25!

krijg grip op je geldzaken en maak bewuste keuzes over je relatie, werk en gezin.

Drs Jacqueline van der Vorm FFP RFEA

Als je 50 wordt, wil hij er twee van 25!

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-8759-661-3, 123 blz., March 2017
Formaat: 22.0 (h) x 14.5 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 280 gram.

trefwoorden: geldzaken geld vrouw

Als je 50 wordt, wil hij er twee van 25!

Vrouwen van deze tijd zijn supervrouwen: werken, kinderen opvoeden, het huishouden, sociale contacten onderhouden en sporten. Alle ballen houden ze in de lucht! Maar één bal blijft nogal eens liggen ... de geldzaken. Bij woorden als "belastingen" en "pensioen" begint het bij veel vrouwen spontaan te jeuken en deze bal rollen zij graag door naar de partner.

Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen is niet economisch zelfstandig, maar financieel afhankelijk van veelal hun partner. Dat deze combinatie van afhankelijkheid en weinig interesse in geldzaken tot nare verrassingen kan leiden, merkt scheidingsmediator Jacqueline van der Vorm dagelijks in haar praktijk.

Dit is niet een boek met tips om geld te besparen, maar een boek om je te inspireren om je leven in eigen hand te nemen. Zorg voor grip op je geldzaken en wacht niet tot dit eens noodgedwongen moet door een scheiding of door overlijden van je partner.

Maar ook als je samen met je partner gelukkig 100 jaar oud wordt, is het fijn om grip te hebben op je geldzaken. Want geld staat ook voor vrijheid; wie een grote spaarpot heeft, heeft de vrijheid om (deels) haar baan op te zeggen als ze hier niet meer gelukkig in is, of meer tijd aan haar kinderen of zieke moeder te besteden. En wie zichzelf kan onderhouden heeft de vrijheid om op te stappen als ze niet meer gelukkig is in haar relatie.

Geen rust meer in je hoofd dus door meditatie- of opruimboeken, maar door een praktisch boek dat je helpt je financiële zaakjes op een rijtje te zetten. Van het opstellen van een kasboek tot aan de vraag "hoe wil je later op je leven terugkijken?" word je in jip-en-janneketaal meegenomen in de wondere wereld van de geldzaken door een professional uit de praktijk.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.