Tweede Arie Jongkind omnibus

1: Zoals het lot het beschikt 2: Het geslacht Jorin Blauwkan

Arie Jongkind

Tweede Arie Jongkind omnibus

paperback/ gebrocheerd: € 29.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-92575-27-2, 472 blz., February 2017
Formaat: 22.5 (h) x 16.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 825 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

redactie: Lijda Jongkind-van Opijnen; Wijnand van de Meeberg

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Arie Jongkind (1939) is al jarenlang een veel gelezen schrijver van Familieromans, zijn oeuvre beslaat inmiddels het illustere getal van twintig titels, waarvan er nu twee zijn ondergebracht in deze tweede Omnibus. Veel van zijn trouwe fans zullen heel erg blij zijn met deze herziene uitgaven, maar veel nieuwe lezers zullen zeker tot zijn volgelingen gaan behoren na het lezen van deze twee aangrijpende boeken.

Boek 1: Zoals het lot het beschikt
Casper Brennedijk helpt Rietje Hoste, een van huis weggelopen meisje, aan onderdak en vat een stille liefde voor haar op. Hoewel zij ook van hem gecharmeerd is, vindt ze dat hij beneden haar niveau leeft en kiest voor een man die haar een luxe leven kan bieden.
Casper zoekt zijn heil bij zijn tweede grote liefde, zijn paard Ludeke. Op een van zijn zwerftochten te paard ontmoet hij een knappe zigeunerin en beleeft met haar een korte liefdesaffaire. Als Caspers opa overlijdt en Ludeke bij een brand omkomt, staat hij alleen op de wereld en dreigt te ontsporen. Als hij hoort dat Rietje naar Italië vertrokken is, maakt dat het er niet gemakkelijker op. Dan vindt hij een baby op zijn stoep: zijn dochter, geboren uit de relatie met de zigeunerin. Hij ziet in dat hij zijn leven moet veranderen.
Een boeiend verhaal waarin de liefde in al haar facetten beleefd wordt.

Boek 2: Het geslacht Jorin Blauwkan
Als Jorin Blauwkan de steenfabriek van zijn vader overdraagt aan zijn drie kinderen, is hij er niet helemaal gerust op. Zijn dochter houdt volgens hem al jaren iets voor hem verborgen en zijn twee zoons zijn elkaars tegenpolen die elkaar bijna dagelijks in de haren vliegen. Rogier is degelijk en voorzichtig en Alwin, een levensgenieter en uitstekend zakenman. Rogier is getrouwd maar het huwelijk blijft lang kinderloos. Als er uiteindelijk een jongen met het Downsyndroom geboren wordt, kan hij dit niet verwerken.
Alwin die veel vriendinnen heeft, heeft een grote liefde die nooit uitgesproken is. Ondanks zijn vaak oppervlakkige levensstijl blijkt hij zeer betrokken bij het leven van zijn werknemers. Maar als hij ouder wordt groeit de angst dat er geen opvolger is. De groei van de steenfabriek maar vooral de maatschappelijke gebeurtenissen en ontwikkelingen staan centraal. Er is sprake van hartstocht en liefde, bedrog en vriendschap, hoop en verdriet, kortom alle menselijke emoties komen aan bod.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Eerste Omnibus

paperback/ gebrocheerd: € 19.75
Arie Jongkind (1939) is al jarenlang een veel gelezen schrijver van Familieromans, zijn oeuvre beslaat inmiddels het illustere getal van ...

Meer boekennieuws op Facebook.