Terra Reversa

de transitie naar rechtvaardige duurzaamheid

Peter Tom JonesVickey De Meyere

Terra Reversa

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6224-550-5, geïllustreerd, 360 blz., September 2016
Formaat: 22.6 (h) x 15.3 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 673 gram.

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Toen Terra Reversa in 2009 verscheen bejubelde vriend en vijand het als een doorbraak voor het denken over milieu- en klimaatbeleid. Het roer moest om en Peter Tom Jones en Vicky De Meyere vertelden hoe: door zaken als transitiemanagement en het 4E-model te integreren in een nieuwe visie op de omschakeling naar een sociaal-rechtvaardig, ecologisch duurzaam en economisch stabiel samenlevingsmodel.

Zeven jaar later staan de analyses en alternatieven van de auteurs nog steeds als een huis. Maar met de herziene heruitgave van hun boek zorgen ze voor een update. Wat is er sindsdien veranderd? Is transitie inderdaad mainstream geworden? En waarom zijn ze optimistisch?

Met hun lange nieuwe inleiding met '10 redenen voor optimisme' brengen ze een verrassend positief geluid in het debat over de transitie naar een klimaatvriendelijke, circulaire én veerkrachtige economie.

'Dit is het boek waar vele burgers, studenten en wetenschappers al langere tijd naar uitkeken.' 'Baanbrekend.'

'Bijzonder interessant voor sociale bewegingen en middenveldsorganisaties.'

'Een boek dat respect afdwingt.'

Peter Tom Jones is burgerlijk ingenieur milieukunde en werkt als onderzoeksmanager aan de KULeuven. Hij is een van de pioniers van de Vlaamse transitiearena en van Terra Reversa, de Vlaamse denktank voor een ecologische economie.

Vicky De Meyere is antropologe en politicologe en werkt voor het Project Cultuur en (geestelijke) Gezondheid aan het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in Brussel.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Terra reversa

paperback/ gebrocheerd: UITVERKOCHT!
Het roer moet om en Terra Reversa vertelt hoe: door zaken als transitiemanagement en het 4E-model te integreren in een nieuwe visie op ...

Meer boekennieuws op Facebook.