een gezinsdrama

verhalen van betrokkenen

Cornelie van Well

een gezinsdrama

paperback/ gebrocheerd: € 16.00

ISBN: 978-90-77024-54-6, geïllustreerd, 96 blz., March 2017
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 160 gram.

trefwoorden: filicide, doding gevolgd door zelfdoding, kinderdoding, intrafamiliale doding, rouwverwerking

25 jaar later

Ruim 25 jaar geleden werden twee kleine kinderen door hun moeder gedood, waarna de moeder een einde aan haar leven maakte. Cornelie van Well kende het gezin en maakte de nasleep mee. De ontzetting van de ontdekking, hoe de vader met het drama omging, de reacties van buren en vrienden. Na 25 jaar is de tijd aangebroken om terug te kijken op de gebeurtenissen van destijds.
Cornelie interviewde de direct betrokkenen en de hulpverleners van destijds, waaronder de politierechercheurs, de begrafenisondernemer, buren en vrienden. Zij konden zich die zwarte dagen nog goed herinneren, dat blijkt uit de interviews. De bijzondere wijze waarop de vader vrij snel de buurt betrok bij de rouwverwerking ligt ook nog vers in het geheugen en blijkt betrokkenen geholpen te hebben de gebeurtenissen een plaats te geven.
Deskundigen op het gebied van ‘zelfdoding na doding’ maken de vergelijking tussen toen en nu: hoe zou een enigszins vergelijkbare situatie met een depressieve moeder met suïcidale neigingen vanuit de huidige inzichten benaderd worden?
Alhoewel het beschreven drama gelukkig uitzonderlijk is, geeft het boek zinvolle en bruikbare handvatten voor hulpverleners in de breedste zin van het woord.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Gerard Lohuis in Sociale Psychiatrie 2017/3.'Voor hulpverleners valt er veel te leren van dit boek, al was het maar vanwege... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.