Nieuwbouw en sfeer

handboek voor architectonische sferen

Paul Dijkman

Nieuwbouw en sfeer

gebonden: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-74328-89-0, 186 blz., March 2006
Formaat: 24.9 (h) x 17.7 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 770 gram.

Uitgever: Uitgeverij IJzer

trefwoorden: architectuur Nieuwbouw Sfeer Mentaliteit

beschrijving

In 1800 werd de aarde bevolkt door 1 miljard mensen. In 1920 stond de teller op 2 miljard en in 1960 op 3 miljard. Inmiddels zitten we dik boven de 6 miljard. Terwijl er mensen bij komen wordt het platteland verlaten. Vanaf 2007 woont de meerderheid van de wereldbevolking in steden.
Nederland lijkt de wereld in het klein. De bevolkingsdruk is groot, er zal gebouwd moeten worden. De sfeer van nieuwe buurten staat ter discussie. Hoe ontwerpen we een ‘ongedwongen thuis’, een omgeving waarin de bewoners niet het gevoel krijgen dat ze in de auto moeten stappen om
ergens anders ‘het echte leven’ op te zoeken?
In Nieuwbouw en sfeer legt Paul Dijkman een link tussen stadse gevoelens en de menselijke evolutie. Net als onze voorouders voelen we ons thuis als verschillende sferen ons belagen. Niet zonder humor krijgt u een keur aan situaties voorgeschoteld. Wat is de juiste mix van sferen? U hoeft geen ontwerper te zijn om van dit boek te genieten. Dijkman schrijft boeiend en toegankelijk, juist om het grote publiek te betrekken bij de discussie die iedereen aangaat: in welke sfeer leven wij?
Van Paul Dijkman verscheen eveneens bij IJzer de overrompelende roman Het Lot. Vreemdelingen arriveren in een oerwouddorp, waar een dictator vecht tegen een voorspelling. Eerder schreef Dijkman Harteloze gebouwen en De dierentuin van de mens.
Architectuur.
Kleur. Gebonden. Rijkelijk geïllustreerd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.