Reis naar de Liefde

Making a memory

Ellen van Boggelen-Heutink

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-72445-63-6, geïllustreerd, 250 blz., January 2017 UITVERKOCHT!

redacteur: Gerrit Bruijnes

Een reisverslag met literaire kwaliteiten

Ellen van Boggelen-Heutink emigreerde als achtjarig meisje met haar ouders naar Canada. In 1967, negentien jaar oud, keerde ze terug om vanuit Nederland een wereldreis te maken, liftend door Europa en met openbaar vervoer door het Midden-Oosten en Azië. Aansluitend woonde ze een jaar in Thailand waar ze indirect betrokken was bij de Vietnamoorlog.

Onderweg hield ze dagboeken bij, aangevuld met gedichten, en maakte foto’s en tekeningen. 'Reis naar de Liefde' heeft ze geschreven naar aanleiding van deze dagboeken.

Na opnieuw een jaar in Canada keerde ze in 1971 als migrant terug naar Nederland waar ze haar huidige man ontmoette. Het gevoel van ontheemding en de worsteling met meertaligheid loopt nog steeds als een rode draad door haar leven.

De trektocht is van grote invloed geweest op haar verdere leven en dat van haar man: de armoede die ze destijds om zich heen zag, heeft hen in 1974 doen besluiten meerdere pleegkinderen in hun gezin op te nemen. Tot op de dag van vandaag zijn ze, met drie pubers in huis, nog steeds een groot pleeggezin.

(Pocket met tientallen kleurenfoto's, kaarten, brieven en tekeningen van de schrijfster.)

Meer teksten en voorbeelden:

Volkskrant - Sir Edmund - 6 mei 2017Met niet meer dan haar meisjesnaam, 125 dollar en een schuin opgestoken rechterduim... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.