Liefde en geduld

Puck Portheine

Liefde en geduld

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-94-92575-16-6, 172 blz., January 2017
Formaat: 22.5 (h) x 15.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 320 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

beschrijving

Het boekje verhaalt de werkelijke belevenissen van verslaafden die vanuit de kliniek, in het Noorden van Frankrijk, bij Puck komen voor hulp bij het afkicken. Haar huis en erf in La douce France, in de Lot, stelt ze daarvoor open.
Het zijn niet alleen drugsverslaafden die tijdelijk bij haar verblijven, maar ook mensen die op de een of andere manier met hun leven in de knoop zitten en Puck zien - en gebruiken - als therapeut, surrogaatmoeder, -zuster en vriendin, maar ook als Klaagmuur.
De hulp bestaat vnl. uit de juiste aandacht geven, begrip en liefde tonen. Dat gebeurt door bezig zijn met creatieve zaken als schilderen, schrijven en met papier-maché werken, maar ook de tuin is een geliefd terrein voor het loslaten van problemen en het herontdekken van hun diepste binnen.
Het zijn meestal nog jonge mensen die al vroeg de weg kwijt zijn en die weer op het rechte spoor willen komen. Zonder hulp krijgen ze dat vaak niet of nauwelijks voor elkaar. Nu kun je als hulpverlener alle kracht die in je is inzetten, maar zonder hun eigen wilskracht gebeurt er niets.

Puck Portheine woont al jaren in de Lot in Frankrijk en heeft als hobby schilderen en schrijven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.