Theoretische rechtswetenschap

A.J. Ostachevski

Theoretische rechtswetenschap

paperback/ gebrocheerd: € 35.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8759-650-7, 876 blz., December 2016
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 4.5 (d) cm. Gewicht: 800 gram.

trefwoorden: recht theoretische rechtswetenschap ostachevski

Theoretische rechtswetenschap

In dit boek heeft dr. drs. A.J. Ostachevski LLM de resultaten van zijn onderzoek over de situatie van de huidige rechtswetenschap beschreven. Tijdens het uitgevoerde onderzoek heeft de auteur zich de vraag gesteld: 'wat zijn de empirische rechten en op welke objectieve grondslagen kunnen deze rechten worden gebaseerd?' In verband met deze vraag is door de auteur een analyse van de inhoudelijke theoretische en empirische wetenschappelijkheid van de rechtswetenschap gedaan.
Op grond van de resultaten van deze analyse zijn door de auteur onder meer de modellen van de theoretische rechtsbegripsvorming, structuren van rechtshypothesevorming en rechtstheorievorming ontwikkeld. Voor het eerst zijn de objectiefwerkelijke rechtstheorie over de empirische levensrechten: Vita Iura Empirica opgesteld en de daaruit voortvloeiende empirische rechten in het rechtssysteem van de optimale empirische levensrechten: Systema Optimum Vita Iura Empirica (Ost) 2016, gestructureerd en geclassificeerd.
Hopelijk kan dit boek een bijdrage aan het bewuste debat over de empirische rechten en de rol van de rechtswetenschap bij het vaststellen van de objectieve rechten leveren. Naar verwachting kunnen alle wetenschappers, rechtswetenschappers, juristen, rechters, studenten en andere belanghebbenden en geïnteresseerden met plezier kennis nemen van dit boek.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.