De reiskliniek

Joannes Voerman

paperback/ gebrocheerd: € 15.75

ISBN: 978-90-76273-09-9, 185 blz., May 2007 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Lawine

trefwoorden: Euthanasie

beschrijving

De reiskliniek ligt in Nederland, is eigendom van een Duitse farmaceutische firma en telt 192 bedden.
Een cliënt in de kliniek wordt in een periode van zes dagen in een toestand van hevige euforie gebracht met behulp van het wondermiddel Ambrozan. De zevende dag krijgt hij een overdosis en huppelt vrolijk de grens met gene zijde over.
De cliënten zijn veelsoortig. Met ondraaglijk en uitzichtloos lijden hebben ze allen van doen. Maar ‘balen van het leven’ kan óók het motief zijn zich bij de reiskliniek te melden.

Het tienjarig bestaan van de kliniek wordt gevierd. Het hoofd, Dr. Wiese, gaat een Boek samenstellen dat stoelt op belevenissen in de kliniek. Het moet worden uitgegeven in een oplage van honderdduizenden, zodat het hele Nederlandse volk er gratis van kan genieten en profiteren.
Om de spanning in het Boek op te voeren, lanceert Dr. Wiese een ontaarde vorm van euthanasie, namelijk die met dwang om ongewenste en overbodige personen naar het hiernamaals te doen emigreren.
Dr. David Cohen, één van de twaalf kliniekartsen, houdt een vlammend betoog waarin hij waarschuwt voor een nieuwe holocaust.
In het Boek maakt Wiese, dankzij de kliniekarts Dr. Anna Heemstra, met zijn extreme ideeën een zachte landing, zodat het woord ‘Nooit meer holocaust!’ zijn kracht behoudt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.