Verhalen achter de voordeur

Ervaringen van een woningstichtingmedewerker

Eddie Oppedijk

Verhalen achter de voordeur

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 978-90-8954-918-1, 147 blz., December 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 234 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Verhalen, woningstichtingmedewerker, voordeur, huurders, lief en leed, corporatieland, veranderingen, contactmomenten

Verhalen over lief en leed achter de voordeur

Achter iedere voordeur zitten vele verhalen. Mooie, maar ook trieste verhalen. Veel verhalen blijven achter gesloten deuren. Eddie Oppedijk heeft achter vele deuren mogen kijken. Lief en leed van huurders, maar ook van de hemzelf, leveren een groot aantal grappige en soms ook ingrijpende verhalen op.
Op heldere wijze worden de veranderingen in corporatieland beschreven. Verder vertelt hij in een groot aantal prettig en luchtig geschreven verhaaltjes over zijn plezierige en minder plezierige contactmomenten met huurders, relaties en collega`s.
Dit boek is een aanrader voor huurders en eigenaren van woningen en voor specialisten die met wonen te maken hebben.

Nederland kan niet zonder huurwoningen. Ter inleiding van de vele verhalen wordt kort de historie van woningstichtingen verteld. De doelstelling van de eerste woningstichting in 1852 was: 'Het realiseren van woningen die arbeiders en hun gezinnen een goede en gezonde woonplaats verschaffen tegen een lage huurprijs'.
In 2016 is de sector, na jarenlang experimenteren met andere werkzaamheden, met de nieuwe Woningwet weer terug bij deze oorspronkelijke doelstelling.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.