Lijden en voilhouden

ingenaaid: € 17.50

ISBN: 978-90-5881-906-2, 192 blz., November 2016
Formaat: 22.0 (h) x 15.4 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 358 gram.

redacteur: Dr. Dick Mul; Prof.dr Theo Boer

trefwoorden: ethiek medische ethiek zorgethiek zorgethisch ziekte lijden lijdzamheid lijdenservaring gebrokenheid pijn pijnbestrijding gezondheid ...

beschrijving

Het thema lijden staat hoog op de maatschappelijke agenda. Hoewel de palliatieve zorg op een uitstekend niveau staat (en nog altijd beter wordt) blijven pijn, benauwdheid, afhankelijkheid en de angst voor deze zaken de burger bezighouden. Inmiddels zien ook veel mensen op tegen een oude dag in de marge, ook als zij niet ziek zijn. Ingrijpende discussies over voltooid leven zijn het gevolg.

In dit boek gaan twaalf auteurs in op de belangrijkste vragen over lijden: medisch, psychisch, sociaal, existentieel en spiritueel. Wat bedoelen we met lijden? Wat is het verschil tussen pijn (en andere grote ongemakken) en lijden? Wat is voltooid leven? Hoe is de relatie tussen handicaps en lijden? Gingen mensen vroeger anders met lijden om? Wat zegt de Bijbel? Het boek is tevens een zoektocht naar bronnen van kennis, troost en levenskunst die ons in staat stellen om met lijden om te gaan. Wat is er nodig om met lijden te copen, het vol te houden, er misschien wel iets positiefs uit halen? Diverse auteurs schrijven vanuit christelijke inspiratie, met als inspiratiebron Jezus. In de traditie is Hij de verpersoonlijking van God onder de mensen. Dat is uniek: kenmerkend voor Jezus is dat Hij het lijden van zijn omgeving niet alleen zag, benoemde en veelvuldig genas, maar het zelf ook doormaakte.

Lijden en volhouden is voor een breed publiek geschreven, met name voor wie beroepsmatig te maken hebben met vragen rond lijden: predikanten en pastoraal werkers, artsen, psychologen, verzorgenden, leidinggevenden van zorginstellingen; maar ook voor anderen dan zorgverleners, mensen die hun eigen vragen en die van anderen omtrent lijden ernstig nemen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.