Wandelen in Nieuw-Zeeland. Noordereiland

Hans WismeijerMarijke Sarneel

Wandelen in Nieuw-Zeeland. Noordereiland

spiraal: € 15.95

ISBN: 978-90-78194-15-6, geïllustreerd, 106 blz., November 2012
Formaat: 18.0 (h) x 12.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 263 gram.

fotograaf: Hans Wismeijer

trefwoorden: Noordereiland, Nieuw-Zeeland, wandelen, wandelgids

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

Gids met 20 wandelingen op het Noordereiland

Beste wandelgids voor het Noordereiland, Nieuw-Zeeland. Met 20 rondwandelingen.

Veel wandelliefhebbers die Nieuw-Zeeland bezoeken hebben de neiging het Noordereiland even ‘snel te doen’ en vervolgens over te steken naar het Zuidereiland. Daarmee missen ze veel – de natuur is er minstens zo spectaculair als op het Zuidereiland.

Het Noordereiland is een fascinerend gebied om te wandelen, met een ongelofelijke verscheidenheid aan landschappen. Je vindt er zonnige stranden en ruige kliffenkusten, vriendelijk boerenland en met ondoordringbare bossen begroeide natuurreservaten, bizarre vulkanische landschappen en ongerepte eilanden. De regenwouden, waar lianen tussen eeuwenoude, met mossen en orchideeën begroeide bomen slingeren en waar de ondergroei van varens een weelderig groen tapijt vormt, doen uitzonderlijk exotisch aan. Hier groeien onder andere kauri’s, woudreuzen die alleen op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland voorkomen en meer dan tweeduizend jaar oud kunnen worden.

Om deze landschappen te voet te verkennen hoef je niet dagenlang te reizen: het is heel goed mogelijk om op de ene dag een wandeling te maken door regenwoud waar je in de schaduw loopt van reusachtige boomvarens en de volgende dag door de lavavelden te klauteren van een vulkaan die misschien nog maar een paar jaar geleden is uitgebarsten.

In deze gids hebben we twintig wandelingen beschreven, variërend van drie uur tot een volle dag; daarnaast geven we vijftien suggesties om verder te wandelen. De routes liggen verspreid over het hele eiland. Sommige lopen door gebieden waar ooit versterkte Maori-nederzettingen lagen, andere door dichte regenwouden, langs ruige kusten, over de hellingen van hoge vulkanen of door streken ver buiten de gebaande toeristische paden.

Met deze gids bij de hand kun je de mooiste plekken van het Noordereiland ontdekken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Wandelen in Nieuw-Zeeland. Zuidereiland

spiraal: € 15.95
Beste wandelgids voor Nieuw-zeeland, het Zuidereiland. Met 20 rondwandelingen. Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is met een oppervlakte ...

Meer boekennieuws op Facebook.