Wandelen in Nieuw-Zeeland. Zuidereiland

Hans WismeijerMarijke Sarneel

Wandelen in Nieuw-Zeeland. Zuidereiland

spiraal: € 15.95

ISBN: 978-90-78194-14-9, geïllustreerd, 108 blz., November 2012
Formaat: 18.0 (h) x 12.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 263 gram.

fotograaf: Hans Wismeijer

trefwoorden: Nieuw-Zeeland, Zuidereiland, wandelen, wandelgids

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

Gids met 20 wandelingen op het Zuidereiland

Beste wandelgids voor Nieuw-zeeland, het Zuidereiland. Met 20 rondwandelingen.

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is met een oppervlakte van 151.000 km2 bijna vier keer zo groot als Nederland. Er wonen ongeveer een miljoen mensen (in Nederland bijna 17 miljoen), van wie de helft in de steden Christchurch en Dunedin. Het mag dus duidelijk zijn: het Zuidereiland is een leeg land. Een deel wordt gebruikt voor veeteelt (schapen en melkvee), bosbouw en wijnbouw, maar de rest bestaat grotendeels uit ongerepte natuur. Alleen al South West New Zealand World Heritage Area, dat door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst, beslaat bijna 20 procent van het eiland.

De verscheidenheid aan landschappen – en aan wandelmogelijkheden – is enorm groot, van de ongenaakbare Zuidelijke Alpen en de weelderige subtropische bossen in het noorden tot de ondoordringbare wouden en moerassen van Fiordland, de oeroude regenwouden langs de westkust en de halfwoestijn van Centraal-Otago.

Onder wandelliefhebbers staat het Zuidereiland vooral bekend om de schitterende langeafstandsroutes, de Great Walks. Sommige zijn zo populair dat je er een half jaar van tevoren voor moet reserveren. Maar ook dagwandelaars kunnen er uitstekend uit de voeten.

In deze gids hebben we twintig dagwandelingen beschreven, verspreid over het hele eiland; daarnaast geven we meer dan twintig suggesties om verder te wandelen op het Zuidereiland. Sommige wandelingen volgen delen van de Great Walks, andere lopen over eeuwenoude routes van de Maori’s (de oorspronkelijke bewo-ners van Nieuw-Zeeland), weer andere voeren door streken waar zelden buitenlandse wandelaars komen.

Met deze gids kun je de mooiste plekken van het Zuidereiland ontdekken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Wandelen in Nieuw-Zeeland. Noordereiland

spiraal: € 15.95
Beste wandelgids voor het Noordereiland, Nieuw-Zeeland. Met 20 rondwandelingen. Veel wandelliefhebbers die Nieuw-Zeeland bezoeken hebben ...

Meer boekennieuws op Facebook.