Wandelen in Dalsland

Marco BartenPaul van Bodengraven

Wandelen in Dalsland

spiraal: € 15.95

ISBN: 978-90-78194-16-3, geïllustreerd, 104 blz., January 2013
Formaat: 18.0 (h) x 12.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 257 gram.

fotograaf: Marco Barten; Paul van Bodengraven

trefwoorden: Zweden, Dalsland, wandelen, wandelgids

Gids met 21 wandelingen in Zweedse regio Dalsland

De beste gids voor de Zweedse regio Dalsland, met 21 rondwandelingen.

Alles wat Zweden zo’n leuk, mooi en prettig vakantieland maakt, vind je in Dalsland. Van uitgestrekte bossen tot prachtige heldere meren, van mooie houten huizen in fraaie dorpjes tot idyllisch gelegen campings aan de rivier. Woeste natuur, waar de mens vrijwel geen sporen heeft achtergelaten en waar dieren in alle vrijheid leven. Een enorme meer, waar je alle mogelijke vormen van watersport kunt bedrijven, of gewoon een dagje op het strand kunt doorbrengen. Bossen waar je uren kunt dwalen en zo maar oog in oog komt te staan met een eland. Meren en meertjes waar je in kunt zwemmen, vissen, kanoën, roeien of wat je maar wilt. Planten en dieren die je wellicht nog nooit gezien hebt.

Een ingenieus stelsel van waterwegen vormt samen het beroemde Dalsland kanaal, een toeristische attractie op zich. Dalsland ‘doen’ zonder een tocht op het kanaal, dat kan eigenlijk niet.

Dat alles vormt samen het decor van een geslaagde vakantie waarin rust, ruimte en natuur een belangrijke rol spelen. De stadjes en plaatsen bieden alle voorzieningen die je nodig hebt, de natuur is hier de ‘grote verleider’. Dalsland, dat is ‘Zweden in het klein’, wordt wel beweerd. Je vindt er alles wat Zweden te bieden heeft, allemaal op goed bereikbare afstand.

De beste manier om te ontdekken wat Dalsland te bieden heeft, is door erop uit te trekken in de weidse natuur. Met deze gids in je hand heb je de beschikking over twintig gedetailleerd beschreven rondwandelingen, variërend in duur van een paar uur tot een hele dag. De wandelingen zijn verspreid over de hele provincie, zodat er altijd wel een paar in de buurt zijn. Bovendien is Dalsland zo compact dat je in de meeste gevallen binnen een uur de startpunten van de verschillende routes kunt bereiken.
Dus trek de wandelschoenen aan, pak je rugzak in en ontdek de schoonheid van ‘Zweden in het klein’. Dalsland heeft het allemaal!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.