Wandelen op Mallorca

Marco BartenPaul van Bodengraven

Wandelen op Mallorca

spiraal: € 15.95

ISBN: 978-90-78194-11-8, geïllustreerd, 106 blz., January 2016
Formaat: 18.0 (h) x 16.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 263 gram.

fotograaf: Marco Barten; Paul van Bodengraven

Gidsmet 21 wandelingen op eiland Mallorca, Spanje

De beste wandelgids voor het Spaanse eiland mallorca, met 21 rondwandelingen.

Kun je genieten van natuurschoon, rust, ruimte en al die andere dingen die het wandelen zo aangenaam maken op een eiland dat jaarlijks wordt bezocht door meer dan tien miljoen mensen? Het antwoord in het geval van Mallorca is een volmondig en hartgrondig ‘ja!’. Het gevarieerde landschap, de afwisseling tussen het vlakke zuiden en de bergketen in het noordwesten, maken dat je eigenlijk nooit in de gaten hebt dat het eiland zo druk bezocht is. Waar het massatoerisme vooral zijn sporen heeft nagelaten in de badplaatsen aan de zuidkant, tref je in het noordwesten een landschap aan dat rust en authentieke charme uitstraalt.

Dat is niet de charme van arme keuterboertjes met een ezel als enige vervoermiddel, maar juist de grandeur van de welgestelde elite die de rust en natuurlijke rijkdommen koesteren. Mallorca is een rijk eiland, zowel in materieel als in geestelijk opzicht. Een rijke culturele traditie, gecombineerd met welvaart, zorgde voor mooie landgoederen, prachtige steden en dorpen.

Het ongenaakbare landschap van de Serra de Tramutana, de bergketen, maakte dat dit stuk land niet werd opgekocht door projectontwikkelaars. Landbouwers konden hier beperkt hun werk doen, door terrassen te bouwen langs de hellingen. Het heeft geresulteerd in een uniek landschap dat in juni 2011 is bijgeschreven op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Rijk geworden Mallorcanen kochten hier hun buitenhuis of een mooi pallazo in oude steden en dorpen als Valldemosa en Esporles. Ook in cultureel opzicht is het eiland rijk, met fraaie steden, kerken, kloosters en musea. Het is juist die combinatie die de grandeur van Mallorca zo voelbaar maakt. En dat je – ondanks die 10 miljoen andere gasten – toch al heel snel het gevoel krijgt dat het eiland er op de eerste plaats voor jou is.

Wandelen op Mallorca is de beste manier om te ervaren wat dit eiland allemaal te bieden heeft. Naast tochten in de bergen hebben we ook wat vlakkere routes opgenomen. Voor sommige tochten ben je een dag op weg, andere duren een paar uur en zijn goed te combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt van de route. Wandelen op Mallorca is pittig, maar je wordt tijdens je tochten voortdurend beloond met het gevoel dat jij een kant van Mallorca ziet die de meeste anderen niet kennen!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.