Waar woont de haat?

Kritische stemmen uit de Hongaarse literatuur

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Waar woont de haat?

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91921-81-0, 239 blz., October 2020
Formaat: 21.4 (h) x 13.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 345 gram.

vertaald door: Mari Alföldy

beschrijving

Hongarije komt de laatste jaren vaak negatief in het nieuws: er wordt gesproken van de teloorgang van de democratie, de rechtstaat en de vrije pers, van eng nationalisme, een slechte behandeling van vluchtelingen en andere achtergestelde groepen. We zagen hekken aan de grens die migranten moesten tegenhouden en naar antisemitisme riekende billboardcampagnes.
De Hongaarse literatuur geeft een heel ander beeld: veel schrijvers beschouwen de Hongaarse identiteit kritisch en pleiten voor tolerantie en compassie. Deze bundel wil graag dit andere Hongarije laten zien aan de hand van 21 verhalen en essays van de beste hedendaagse Hongaarse schrijvers. Zij komen met de middelen van de literatuur op voor deze waarden en stellen de intolerantie, xenofobie en sociale ongelijkheid en het cultiveren van haat aan de kaak. Ze behandelen de omgang met minderheden en achtergestelde groepen. onderzoeken de Hongaarse identiteit, ze bespreken historische ervaringen, voornamelijk met betrekking tot de Jodenvervolging, maar houden vooral de Hongaren een spiegel voor. Een spiegel die ook voor ons Nederlanders nuttig is.

Samenstelling Mari Alföldy en Viacheslav Sereda
Auteurs: Iván Bächer, Kriszta Bódis, György Dragomán, Virág Erdős, Péter Esterházy, András Gerevich, Krisztián Grecsó, János Háy, Tibor Keresztúry, György Konrád, László Krasznahorkai, Aliz Mosonyi, Péter Nádas, Ádám Nádasdy, Lajos Parti Nagy, Gergely Péterfi, György Spiró, Gábor Szántó, Ákos Szilágyi, Krisztina Tóth en Gábor Zoltán.
Vertalers: Mari Alföldy, Jannet Bosselaar, Rebekka Hermán-Mostert, Henry Kammer, Antje Koelewijn, Frans van Nes, Cora-Lisa Sütő, Rob Visser en Rogier van der Wal.


•LITERATUUR DIE ONS EEN SPIEGEL VOORHOUDT
•NIET EERDER VERTAALD WERK VAN DE BESTE HEDENDAAGSE HONGAARSE SCHRIJVERS

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.