Het gouden ideaal

Roberto Maes

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het gouden ideaal

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789491535550, 340 blz., May 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Nederlandse Auteurs Uitgeverij

serienaam/reeks: De Lars Hölgrun trilogie

redactie: Matty Zwart-van Dijk

beschrijving

´Wie zich bewust is van de waarheid, lacht om de leugens van het gerucht´


Valencia anno 1481: De Spaanse koning Ferdinand II stelt Tomás de Torquemada aan als inquisiteur-generaal van de inquisitie. Hij zal de geschiedenis ingaan als een van de wreedste leden van deze geloofsrechtbank. Om het Vaticaan te vleien verscheept Torquemada een lading gouden Mariabeelden naar Rome, net voordat paus Sixtus IV overlijdt.

Valencia anno nu: Een gouden Mariabeeld vormt het hoogtepunt van de processie tijdens het schouwspel ´Moros y Cristianos´. Ondanks de strenge beveiliging verdwijnt het beeld voor de ogen van het gelovige publiek. Dit is het vierde Mariabeeld dat binnen korte tijd gestolen is. Het lukt de Spaanse politie en het bisdom niet bewijsmateriaal voor deze brute diefstallen te vinden. Interpol laat de Zweedse inspecteur Lars Hölgrun en zijn Franse partner Pascal toevoegen aan het onderzoek dat geleid wordt door commissaris Pablo Riochhio. Zij ontdekken tezamen dat een van de beruchtste Spaanse misdadigers het brein achter deze diefstallen is. Hij wordt al decennia lang gezocht, ook door het Vaticaan. Het politieteam moet een zware strijd aangaan met een gewetenloze terrorist die nergens voor terugdeinst, zelfs niet voor de Spaanse kardinaal.

De auteur Roberto Maes schreef een trilogie met in de hoofdrol Lars Hölgrun: een jonge, uiterst begaafde Interpol-inspecteur, geboren in Zweden en gedetacheerd in Cannes. Als wetenschappelijk opgeleide politieman met een specialisatie in historische Europese kunstobjecten gaat hij de strijd met degenen die deze ontvreemden en voor eigen gewin misbruiken.
Fans van deze auteur omschrijven Roberto Maes als de Nederlandse Dan Brown. Hij woont in de hem inspirerende en culturele stad Maastricht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.