Oer

Het grote verhaal van nul tot nu

Corien OranjeCees DekkerGijsbert van den Brink

Oer

paperback/ gebrocheerd: € 14.99

ISBN: 978-90-338-0218-8, 160 blz., July 2020
Formaat: 21.1 (h) x 14.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 243 gram.

Uitgever: Ark Media

trefwoorden: evolutie geloof en wetenschap schepping wetenschap

beschrijving

"Oer" begint met een fascinerende hervertelling van het scheppingsverhaal. Proton, een minuscuul deeltje dat vlak na de oerknal ontstaat en door de ruimte vliegt, neemt de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de tijd, van oerknal tot de evolutie van het leven tot de dagen van Jezus en het leven van nu. Proton maakt vol verwondering mee hoe de Schepper de ruimte en tijd instelt, wetten in gang zet, licht schept, geluid en kleur. Hoe Hij ervoor zorgt dat de planeet aarde een veilig huis wordt voor de mens en hoe bijzonder het is dat God zelf op een dag in de persoon van Jezus zijn schepping instapt.

De drie auteurs vullen elkaar naadloos aan: Corien Oranje is de verteller, Gijsbert van den Brink is theoloog en Cees Dekker is wetenschapper. Samen vertellen zij het grote verhaal van Gods schepping op een nieuwe, frisse manier, die recht doet aan wetenschappelijke bevindingen én aan de Bijbel.

Leest als een spannende roman!

Dit boek laat zien dat het aanvaarden van de evolutietheorie op een natuurlijke manier kan samengaan met geloven in de schepping door God en de opstanding van Jezus. Het neemt de lezer mee door een tijd en ruimte die nauwelijks te bevatten is en maakt een theorie die 14 miljard jaar omspant, inzichtelijk en leesbaar. Van harte aanbevolen!
- Andries Knevel -

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatInterview met auteur Cees Dekker: "Dit boek neemt alle wetenschappelijke kennis... lees de hele tekstrecensie citaatEen geschiedenisverhaal van alles - het ontstaan van hemel, aarde en mensheid... lees de hele tekstrecensie citaatKan het Bijbelboek Genesis worden verzoend met de evolutietheorie? Volgens... lees de hele tekstrecensie citaatGod heeft hemel en aarde geschapen. Tegelijk is het heelal in miljarden jaren... lees de hele tekstrecensie citaatBinnen de grenzen van de protestantse heilsleer is ‘Oer’ briljant. Nog nooit... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.