de boeken van Gerard de Bruin:

Van jongs af aan werd ik al gefascineerd door boeken, schrijven en schrijvers. Op school kon men mij alleen een plezier doen met de opdracht een opstel te schrijven. Daarnaast verslond ik boeken, die ik niet alleen wilde lezen maar ook wilde hebben. Niets mooier dan een kast vol met van die gekleurde ruggen, ieder met een eigen verhaal. Wat zou er mooier zijn als daar ooit eens werken van mij tussen zouden staan.
Wat echter volgde was een werkzaam leven als meubelbezorger, grondstoffenafweger, tarreerder, soldaat, griendwerker, politieagent, hondentrainer, vrijwillig inspecteur en provincaal fauna adviseur voor de Dierenbescherming, milieucontroleur, hoor- en beslismedewerker bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst, pedagogisch medewerker in een justitieel pedagogisch centrum, trainer/coach/adviseur communicatie, management en persoonlijke effectiviteit, directeur/eigenaar van GdB conflict & agressie management en auteur van diverse publicaties in vakbladen en het boek Agressie? Het doet mij (n)iets!
In 2010 kreeg ik de ziekte van Lyme, waardoor mijn hersenen en zenuwstelsel blijvend zijn aangetast. Er kwam een abrupt einde aan mijn oude leven en een nieuw leven begon. Ik heb het schrijven weer opgepakt en ben begonnen met het schrijven van MAF berichten. In eerste instantie uit noodzaak, ik kon namelijk niet meer praten, en uitsluitend over het leven met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) ten gevolge van de ziekte van Lyme.
Gaandeweg kreeg ik weer meer oog voor de zaken om mij heen en zijn de MAF berichten geworden tot wat ze nu zijn: korte impressies van alledaagse zaken waar we zo snel aan voorbijgaan, maar die bij nader inzien en toezien de moeite waard zijn om bij stil te staan.
In 2011 ben ik samen met mijn echtgenote Hannie gestart met de MAF Schrijverij, de eigenzinnige uitgeverij van de MAF berichten.
Contact met deze auteur

Van Gerard de Bruin verscheen bij BoekenRoute:

“MAF berichten, mijn onvolmaakte zelf”
paperback/ gebrocheerd: € 5,00; e-Boek (ePub): € 3,50
Dit is het tweede en tevens laatste deel van de MAF berichten van Gerard de...

 

“MAF berichten vanuit een ontregeld brein”
paperback/ gebrocheerd: € 5,00; e-Boek (ePub): € 3,50
Met gevoel voor humor beschrijft Gerard de Bruin het aangrijpende verhaal over...

 

“Buiten gewoon”
paperback/ gebrocheerd: € 5,00
In deze bundel belicht 'observeur' Gerard de Bruin in vijftig nieuwe MAF berichten...

 

 

Gerard de Bruin