de boeken van Harry Teernstra:

Harry Teernstra (1945, Gendringen, Achterhoek), groeit op in Arnhem en volgt daar het gymnasium. In 1962 gaat hij studeren aan de sociale academie in Breda. Een heerlijke tijd, en als hij in 1970 afstudeert ligt de wereld voor hem open.
In datzelfde jaar raakt hij echter bij een ernstig verkeersongeluk betrokken, waaraan hij onder andere een hersenbeschadiging oploopt. Dit ontwricht zijn leven ernstig, temeer daar de verzekeraar de financiële gevolgen van het ongeluk niet of nauwelijks wil vergoeden.
In 1976 leert Harry Teernstra zijn vrouw kennen. Zij trouwen en krijgen drie kinderen. Na mislukte pogingen om weer vaste voet op de arbeidsmarkt te krijgen, besluit Harry om als fulltime huisman voor zijn kinderen te gaan zorgen.
Dat besluit geeft rust en tijd en zin aan zijn leven. Ook daardoor ontdekt hij zijn talent om te schrijven. Hij schrijft en publiceert gedichten, korte verhalen, behandelt maatschappelijke thema’s en schrijft ervaringsverhalen over zijn ongeluk en de nasleep daarvan.
Nu de kinderen de deur uit zijn, heeft hij veel tijd, en is op advies van zijn vrouw ‘over leuke dingen’ gaan schrijven. Het resultaat daarvan is het boek 'Stilstaan bij wat bewogen heeft'.
Contact met deze auteur

Van Harry Teernstra verscheen bij BoekenRoute:

“Stilstaan bij wat bewogen heeft”
paperback/ gebrocheerd: € 19,50
Ieder mens zit vol met doodgewone en toch prachtige ontroerende verhalen; levensverhalen,...

 

 

Harry Teernstra