de boeken van Siem Nieuwenhuijse:

Capt. Siem J.M.Nieuwenhuijse, ret, is in 1933 geboren in Tiel als jongste in een gezin van vijf kinderen. Zijn vader overleed al op 38-jarige leeftijd. Ondanks het feit dat zijn moeder geen geld had voor zijn vervolgopleiding, kreeg hij het voor elkaar om na zijn HBS-tijd aangenomen te worden op de Rijks Luchtvaart School als aspirant verkeersvlieger.
Tijdens zijn dienstplicht werd hij opgeleid tot straaljagervlieger. Na de dienstplicht werd hij aangenomen bij een 'Grote Luchtvaart Maatschappij in het Westen des Lands' en doorliep hij alle rangen van derde-vlieger-navigator tot en met gezagvoerder van een zogenaamde 'Wide Body Jet', oftewel Jumbo.
In 1984 ging hij met vervroegd pensioen. Hij maakte enkele lange zeereizen per zeilcatamaran. Mede vanwege enkele herseninfarcten is hij hiermee gestopt. Hij stortte zich daarna in een nieuw avontuur, als docent 'Aviation Sciences' bij diverse luchtvaartscholen. Tijdens deze periode schreef hij Engelstalige instructieboeken voor 'Fixed Wing Aircaft' en Helicopters.
Inmiddels is hij ook hiermee gestopt, en heeft nu eindelijk tijd om zijn soms bizarre belevenissen in de burgerluchtvaart op te schrijven.
Contact met deze auteur

Van Siem Nieuwenhuijse verscheen bij BoekenRoute:

“Piloot”
paperback/ gebrocheerd: € 24,95
In tegenstelling tot de militaire luchtvaart is er nog geen boek verschenen...

 

 

Siem Nieuwenhuijse