de boeken van Frans van Duijn:

Frans van Duijn is in 1963 geboren in Noordwijk aan Zee. Tegenwoordig woont hij in Haarlem. Al tijdens zijn jeugd droomde hij van het schrijverschap. Op de middelbare school, op de universiteit – geschiedenis in Leiden – en ook tijdens zijn werk als journalist besteedde hij veel tijd aan het schrijven van korte verhalen. Ze werden gepubliceerd in het literaire tijdschrift Maatstaf en het humoristische magazine van Margreet Dolman, Mens & Gevoelens.
In 2002 debuteerde hij met Perzikman als schrijver van politieromans bij uitgeverij Ellessy Crime in Arnhem. Hiermee kwam hoofdinspecteur Nagel tot leven, de held die ook moorden oplost in Engel (2003) en Maniak (2005). Voor zijn drie detectives ontving hij een ster in de VN-thrillergids en op Crimezone scoorde hij er zelfs drie. In 2006 werd Maniak (in totaal 5 drukken) opgenomen in een omnibus van The Reader’s Digest serie Het Beste Boek. (oplage 30.000 exemplaren).
Als sportjournalist werkte hij onder meer bij het Haarlems Dagblad, weekblad Sportvisie en het voetbaltijdschrift Johan. Hier deed hij inspiratie op voor het voetbaljeugdboek Een dansje bij de hoekvlag (2004, Bellevue, 12+) en Droomdoelpunt (2006, Ellessy Jeugd, 8+), een kinderboek dat wederom voetbal als onderwerp heeft.
In 2009 kwam hij echt op stoom als het om het schrijven van sportboeken voor de jeugd gaat. Toen verscheen bij uitgeverij Van Goor in Houten De toverstick (9+), een hockeysprookje dat binnen vijf maanden een tweede druk beleefde.
In 2010 verscheen bij dezelfde uitgever Het Sprintkanon (11+), een jeugdboek over atletiek en een verstandelijk beperkt meisje. Voor dit boek putte hij rijkelijk uit zijn werk in een gezinsvervangend tehuis in Heemstede, waar hij van 2004 tot 2010 parttime begeleider was. Daarna verscheen in 2011 bij Van Goor Isa, wereldspits (9+), een boek over meisjesvoetbal waarin de heldin geen voetbalprof wordt maar banketbakker.
Tussen de bedrijven door maakte hij tevens vanaf 2008 tot heden negen boekbewerkingen voor uitgeverij Eenvoudig Communiceren in Amsterdam. Hij ‘hertaalde’ onder andere werk van Herman Melville, Ronald Giphart en Simone van der Vlugt.
In 2011 en 2012 was Frans van Duijn naast zijn werk als freelance journalist en schrijver werkzaam in een Haarlems verpleeghuis op een afdeling geriatrie. De hier opgedane ervaringen wil hij ooit nog eens verwerken in een ‘zorgthriller’.

Contact met deze auteur

Van Frans van Duijn verscheen bij BoekenRoute:

“Kas, de vliegende keeper”
paperback/ gebrocheerd: € 16,50
De 13-jarige Kas droomt van een carrière als profkeeper. Diep in zijn hart...

 

“Zwemmen met Caligula”
paperback/ gebrocheerd: € 14,50
Een groot zwemtalent is de 13-jarige Evi Dautz niet, toch weet ze door een...

 

“Oceane”
paperback/ gebrocheerd: € 15,50
De dertienjarige Maksim verzamelt skeletten en botten van alles wat in zee...

 

“De pony van Sinterklaas”
paperback/ gebrocheerd: € 12,95
Opvallen is niet voor iedereen leuk. Emma Fontein (10) heeft zo haar redenen...

 

“Tinka's mooiste smash”
paperback/ gebrocheerd: € 13,50
Tinka is een talentvol tennismeisje. Op een dag, als ze naar de club gaat,...

 

 

Frans van Duijn

ingezonden mededeling: