de boeken van Frans van Duijn:

Frans van Duijn (1963) is geboren en getogen in Noordwijk aan Zee, woont nu in Haarlem. Al vanaf zijn jeugd heeft hij gedroomd van het schrijverschap. Zijn korte verhalen werden onder andere gepubliceerd in het literaire tijdschrift 'Maatstaf' en het humoristisch magazine van Margreet Dolman, Mens & Gevoelens'.
In 2002 debuteerde hij met 'Perzikman' als schrijver van politieromans. Hiermee kwam hoofdinspecteur Nagel tot leven, de held die ook moorden oplost in 'Engel' (2003) en 'Maniak' (2005), een boek dat in 2006 werd opgenomen in de Reader’s Digest serie Het beste boek. Ook schreef hij tien jeugdboeken, met name over sport. Zijn 'De toverstick' (2009) haalde twee drukken. Bij Uitgeverij Elikser verschenen'in deze categorie 'Tinka's mooiste smash (2014), 'Zwemmen met Caligula' (2016) en 'Kas, de vliegende keeper' (2018).
Behalve als freelance journalist en schrijver is Frans van Duijn ook als historicus actief. Zo maakte hij een bewerking van ‘De canon van Nederland’, dat onder de titel 'Nederland van toen tot nu, geschiedenis in gewone taal', in 2009 verscheen. In 2016 schreef hij 'Toen werd het donker… Kind in oorlogstijd', een boek over Noordwijkse kinderen tijdens de bezetting. Tevens deed hij artikelen het licht zien over de schilders Max Liebermann en Eduard Karsen en de beeldhouwer Siem van den Hoonaard (1900-1938). Over de laatste publiceert hij nu het rijk geïllustreerde boek 'Siem van den Hoonaard, pionier in de metaalplastiek' bij Uitgeverij Elikser
Contact met deze auteur

Van Frans van Duijn verscheen bij BoekenRoute:

“Siem van den Hoonaard”
paperback/ gebrocheerd: € 19,50
De Rotterdammer Siem van den Hoonaard (1900-1938) geldt als een van de grondleggers...

 

“Kas, de vliegende keeper”
paperback/ gebrocheerd: € 16,50
De 13-jarige Kas droomt van een carrière als profkeeper. Diep in zijn hart...

 

“Zwemmen met Caligula”
paperback/ gebrocheerd: € 14,50
Een groot zwemtalent is de 13-jarige Evi Dautz niet, toch weet ze door een...

 

“Oceane”
paperback/ gebrocheerd: € 15,50
De dertienjarige Maksim verzamelt skeletten en botten van alles wat in zee...

 

“De pony van Sinterklaas”
paperback/ gebrocheerd: € 12,95
Opvallen is niet voor iedereen leuk. Emma Fontein (10) heeft zo haar redenen...

 

“Tinka's mooiste smash”
paperback/ gebrocheerd: € 13,50
Tinka is een talentvol tennismeisje. Op een dag, als ze naar de club gaat,...

 

 

Frans van Duijn