de boeken van W.K. de Klerk:

Na zijn pensionering in 1996 als algemeen directeur van een importbedrijf van een zeer bekend automerk in Nederland en na afscheid te hebben genomen van alle nevenfuncties, vertrok W.K. de Klerk na een ruime voorbereiding met zijn vrouw Han naar Zuid-Spanje, waar hij al een tweede huis had.

Had hij eerder al een boek geschreven over managementervaringen, na enige tijd besloot hij zijn ervaringen in dit land aan de Middellandse Zee eens op papier te zetten. Hij koos daarvoor de vorm van een aantal brieven naar familie en vrienden.

Door onvoorziene omstandigheden besloot hij tussendoor even de stamboom van zijn familie te onderzoeken, wat uiteindelijk leidde tot zijn tweede boek. Dat ‘even’ werd echter ruim drie jaar, omdat hij daarvoor wel een paar keer in Holland moest zijn. Daardoor werd de uitgave van dit boek vertraagd. Hij heeft het herschreven tijdens de huidige crisis. Nu is dit derde boek klaar.

W.K. de Klerk overleed eind juni 2020

Naast zijn commerciële en organisatorische kwaliteiten is hij als een analist te omschrijven, waardoor hij sommige situaties en menselijk gedrag snel doorziet. Hij zocht naar achtergronden en het waarom van de gebeurtenissen waar hij tegen aanliep in Spanje.
Er bestaan veel publicaties over Spanje, al dan niet ondersteund met mooie en romantische foto’s met commerciële voetnoten. Maar er zijn weinig verslagen over het echte leven.

Hij is kritisch, realistisch en gelooft in een Europa met respect voor het eigen karakter van elk land, want juist dat maakt Europa zo bijzonder. Het streven naar een kopie van het Amerikaanse systeem vindt hij een paar bruggen te ver.
Contact met deze auteur

Van W.K. de Klerk verscheen bij BoekenRoute:

“Oorlogsherinneringen van een opstandige schooljongen”
paperback/ gebrocheerd: € 14,50
In dit boek bundelt W.K. de Klerk de herinneringen uit zijn vroegste jeugd....

 

“Brieven uit Andalusie”
paperback/ gebrocheerd: € 16,95
Er zijn en worden veel verhalen over wonen in Spanje verteld en geschreven....

 

 

W.K. de Klerk