de boeken van Jean Wanningen:

Jean Wanningen (1957) heeft een gevarieerde loopbaan achter de rug. Afgestudeerd als wetenschapsfilosoof startte hij zijn werkzame leven bij investment bank Pierson, Heldring & Pierson en werd daar omgeschoold tot econoom. Daarna werkte hij achtereenvolgens in de Venture Capital branche, de mobiele data industrie en als zelfstandige in de fusie- en overname wereld. Gedurende deze periode bekleedde hij vele commissariaten en adviseurschappen.

De eurocrisis vormde de aanleiding om zich te gaan verdiepen in de Europese Unie. Eerst als econoom in het hol van de leeuw (Brussel), daarna als columnist en redacteur van de nieuws- en opiniesite De Dagelijkse Standaard.
Door werkzaam te zijn geweest in de academische wereld, de financiële wereld, het bedrijfsleven, als zelfstandig ondernemer en in de politiek heeft hij een breed scala van het maatschappelijk leven doorlopen. Zijn brede kennis en ervaring komt hem heden ten dage goed van pas in het beoordelen van de complexe wereld waarin we tegenwoordig leven.

In zijn weinige vrije tijd houdt hij zich bezig met getallenleer, golf, pianospelen , schaken en vliegvissen.
Contact met deze auteur

Van Jean Wanningen verscheen bij BoekenRoute:

“Eurodynamica”
paperback/ gebrocheerd: € 19,95; e-Boek (PDF): € 9,95
Jean Wanningen: "In dit boek geef ik mijn visie op de toekomst van de euro...

 

“Het Eurobedrog”
paperback/ gebrocheerd: € 14,95; e-Boek (PDF): € 9,99
Jean Wanningen neemt ons mee op een boeiende Europese reis, die voert van de...