de boeken van Hèlen Muller:

Hèlen Muller (1973) is geboren in Amsterdam en getogen in Alkmaar. Als tekstschrijver, docent, dtp’er, moeder van 2 en grote liefde van 1 is ze een echte duizendpoot. Het overlijden van haar opa was de eerste aanleiding tot het schrijven van dit boek.

Kort na het overlijden van haar opa, was het tijd om zijn spullen in zijn huurhuisje op te ruimen. Samen met de familie, kwam ze foto’s, krabbels en briefjes tegen. Kleine, maar oh zo dierbare spullen, die de hele familie stiekem allemaal wel wilde hebben.

“Ik scan ze wel even in. Dan hebben we ze allemaal” opperde ze. Met de kostbaarheden in haar tas, toog ze naar huis om en kroop achter haar computer om ze in te scannen. Starend naar de map ‘Foto’s’ op haar computer, realiseerde ze zich dat er ontzettend veel foto’s op haar harde schijf stonden, maar ze hier nagenoeg niets mee deed. Ze wilde meer doen met die mooie herinneringen. Ze nam contact op met de familie en ontwierp een dierbaar boekje. Een boekje met de toespraken die de familie voordroeg tijdens de crematie en de foto’s, krabbels en briefjes. Het werd een waardevol boekje met dierbare herinneringen om te delen met familie en vrienden.

Vanwege de hartverwarmende reacties op dit boekje, ontstond het idee om deze boekjes ook voor anderen te maken. Toch miste ze iets. Zij had een heel andere relatie met haar opa, dan haar vader met zijn vader en haar oma met haar man. En juist over die unieke relatie, kon ze niets kwijt in de dierbare boekjes. Daarom besloot ze een boek te schrijven, waarin die relatie wel centraal kan staan. Een boek over jouw (dierbare) leven met jouw dierbare.

Omdat het idee voor het boek is ontstaan, na het overlijden van haar vaders vader en haar eigen vader het gevecht tegen leukemie onlangs heeft overwonnen, vond ze het niet meer dan logisch om de eerste editie van dit boek op te dragen aan vaders.
Contact met deze auteur

Van Hèlen Muller verscheen bij BoekenRoute:

“Lieve papa, ik mis je zo”
gebonden: € 19,95
Je vader was de eerste belangrijke man in je leven. Hij is de man die je leerde...