de boeken van Rudolf H. Smit:

Rudolf H. Smit (1942) fungeerde in de laatste tien jaren voor zijn pensioen als redacteur/vertaler voor een technologisch instituut.
Smit was schrijver van diverse technische boeken over fotografie en computer-programmeren en eind- en technisch redacteur van het fotografisch maandblad Foto. In de jaren zeventig kwam Smit in aanraking met de astrologie. Hij maakte zich sterk voor een ethische benadering door astrologen en was tevens voorstander van een wetenschappelijke benadering van de astrologie. In 1984 brak Smit al zijn astrologische activiteiten af, omdat hij tot de verdrietige conclusie was gekomen dat aan de astrologie elke wetenschappelijke basis ontbrak. Enkele jaren later werd hij opnieuw actief, maar nu als kritisch onderzoeker van de astrologie. Hij was gedurende zes jaar hoofdredacteur van het Engelse tijdschrift Correlation, het peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift van de British Astrological Association. In 2000 begon hij een kritische website over astrologie: Astrology and Science, die nog steeds bestaat en druk bezocht wordt en algemeen wordt gezien als de beste site over dit onderwerp.
Rudolf Smit is hoofdredacteur van Terugkeer, kwartaaltijdschrift van Stichting Merkawah, de Nederlandse zusterorganisatie van IANDS. Hij heeft belangrijke, invloedrijke Nederlandstalige en Engelstalige artikelen over bijna-doodervaringen op zijn naam staan. Smit is getrouwd met Miny en woont in Zwolle.
Contact met deze auteur

Van Rudolf H. Smit verscheen bij BoekenRoute:

“Wat een stervend brein niet kan”
paperback/ gebrocheerd: € 20,50
Dit boek onderzoekt de bijna-doodervaringen bij middel van de parapsychologie...

 

 

Rudolf H. Smit