de boeken van Tjàco La Lau:

Tjàco La Lau werd in 1934 geboren in Nederlands Indië. Na de oorlog en internering keerde hij terug naar Nederland met moeder en broertjes en zusjes. Zijn vader overleed in Burma.
In zijn werkzame leven trad hij in de voetsporen van zijn vader die planter was in koffie, thee en rubber en belandde bij een importeur van koffie en thee in Amsterdam. Na een opleiding tot assistent accountant stapte hij over naar het bankwezen waar hij zich onder andere bezighield met kredietverlening. In 1980 werd hij directeur van een nieuw opgericht incassobureau en vervolgens directeur van een financieringsbank.
Tjàco La Lau houdt van de natuur en fotografeert vooral bloemen. Hij heeft altijd veel gesport: basketball, wedstrijdroeien, hockey en golf. Ook vertelt hij graag spontaan improviserend kinderverhalen aan zijn kleinkinderen. Dit boek werd geïnspireerd door het luisterend oor van een van hen tijdens een vakantie in Menorca.
Eenmaal thuis werkte hij dit verhaal verder uit dankzij vele ingevingen in de vroege ochtenden. Om deze naderhand verder uit te werken met Nicoline Smoor, inspirerend redacteur. De inschakeling van Wilbert van der Steen is een op en top verblijdende inspiratiebron gebleken.
Contact met deze auteur

Van Tjàco La Lau verscheen bij BoekenRoute:

“Vrijheid om te worden wie je bent”
paperback/ gebrocheerd: € 14,50
Op 5 mei herdenken we de bevrijding van Nederland. Maar hoe vrij zijn we, en...

 

“Es wil ook wel eens op reis!”
gebonden: € 16,95
Boompje Es gaat samen met zijn vriend - een heel klein, sterk olifantje met...