de boeken van Sjouke Bakker:

Sjouke Bakker wordt in 1932 te Kollum geboren als jongste zoon van gereformeerde ouders. Na zijn studie geneeskunde aan de VU in Amsterdam en twee jaren militaire dienst gaat Bakker in 1964 voor het eerst als huisarts naar St Eustatius als waarnemer. Na de tropencursus in Amsterdam vertrekt hij in 1965 naar Nigeria, verblijft daar zeventien jaar en maakt daar onder andere de Biafraanse oorlog mee (1967 -1970). Als Bakker afscheid neemt van Afrika in 1982 ontvangtr hij de Chieftancy titel “Ibia van Eket” voor zijn inzet als directeur van het Immanuel hospitaal in Eket.

Na deze indrukwekkende periode vestigt hij zich in 1983 permanent op St Eustatius waar hij als arts en directeur van het lokale hospitaal en hoofd van de GGD heeft gewerkt tot zijn pensioen in 2000.
In 1993 ontvangt Dr. Bakker een koninklijke onderscheiding voor zijn veelzijdig werk in Afrika en de Cariben. Hij is tot heden nog actief als voorzitter van het bestuur van het verpleeghuis op St. Eustatius. Hij geniet samen met zijn twee Dobermann honden van de serene rust op de “Golden Rock”.
Contact met deze auteur

Van Sjouke Bakker verscheen bij BoekenRoute:

“Ibia van Eket”
paperback/ gebrocheerd: € 21,00
Dit boek bevat de persoonlijke memoires van tropenarts Sjouke Bakker. Hij schrijft...