de boeken van Maria Scheres:

Schrijven was, naast zingen en dansen, altijd al een passie van de op 8 januari 1949 in het Limburgse Rijckholt geboren Maria Scheres. Als dochter van een horecagezin met zeven kinderen schreef ze in haar kindertijd versjes en verhaaltjes. Ook later, toen ze trouwde, naar Maastricht verhuisde en een zoon kreeg, pakte ze vaak de pen. Op huwelijken en andere partijtjes werd er voor het maken van teksten van liedjes en voordrachten steevast een beroep op haar gedaan.
Maria Scheres volgde een opleiding in de verzorging, werd leidster bij de scouting en nam zich voor om ooit, als ze wat meer tijd zou krijgen, enkele schrijfcursussen te gaan volgen. Vijftien jaar geleden was het dan eindelijk zover. Ze sloot zich aan bij de dialectschrijverskring van Veldeke en leerde hoe ze moest schaven, schuren en schrappen in haar teksten. Met succes, want in 2005 won ze de Veldeke Literatuurprijs, een in het zuiden van het land prestigieuze prijs, waaraan zowel schrijvers uit Belgisch- als Nederlands Limburg meedoen.
Het kon niet anders dan dat er vervolgens ook heuse boeken van haar hand zouden verschijnen. Met het kinderboek Sp(r)ookverhaole en de verhalenbundel voor volwassenen Sjoorpepier verwierf ze zich een vooraanstaande plaats in de wereld van dialectschrijvers. Balanceren op breuklijnen is haar eerste boek in het Nederlands.
Contact met deze auteur

Van Maria Scheres verscheen bij BoekenRoute:

“Balanceren op breuklijnen”
paperback/ gebrocheerd: € 14,50
Skeled is een ruim zestig jaar oude boom. Ze staat in Riekelt (Rijckholt),...

 

 

Maria Scheres