de boeken van Niels Hav:

Niels Hav debuteerde in 1981 in Denemarken met een verhalenbundel. Daarna volgden vijf gedichtenbundels en twee bundels met korte verhalen.
Geboren in 1949 in de buurt van Lemvig, Noord-Jutland aan de oever van de Limfjord waren zijn eerste indrukken, schrijft hij zelf, het licht over de velden, zon en regen.

Het taalgebruik van Niels Hav wordt gekenmerkt door een grote directheid, waarmee hij – ondersteund door humor en ironie - probeert de wereld te verklaren zoals die zich voordoet, terwijl hij dicht bij de werkelijkheid probeert te blijven. De eenvoud is echter schijn en de werkelijkheid neemt af en toe surrealistische, lichtelijk absurdistische trekken aan. De onderwerpen die hij behandelt strekken zich uit van alledaagse gebeurtenissen als een lawaaierige ekster in de achtertuin tot existentiële vragen over de aard van de mens en over wat voor een wereld we aan onze kinderen nalaten.

Zijn werk is o.a. vertaald in het Engels, Spaans, Portugees, Turks, Italiaans en Chinees. Niels Hav treedt regelmatig op op Deense en buitenlandse podia.

Gedichten en verhalen van Niels Hav verschenen eerder in een Nederlandse vertaling van Jan Baptist in diverse Nederlandse en Vlaamse literaire tijdschriften.
Contact met deze auteur

Van Niels Hav verscheen bij BoekenRoute:

“Grondstof”
paperback/ gebrocheerd: € 15,00
'Grondstof’ is de tweede in het Nederlands uitgegeven gedichtenbundel van de...

 

“De Iraanse Zomer”
paperback/ gebrocheerd: € 15,00; e-Boek (ePub): € 5,00
De Iraanse zomer is een verhalenbundel van de Deense dichter en schrijver Niels...

 

“Als ik blind word”
paperback/ gebrocheerd: € 15,00
Niels Hav debuteerde in 1981 in Denemarken met een verhalenbundel. Daarna volgden...

 

 

Niels Hav