de boeken van Ciska Baar:

Ciska Baar schrijft al bijna haar hele leven, maar tien jaar geleden werd haar eerste boek Gebroken tijd uitgegeven. Ze vertelt hierin over een gedeelte van haar jeugd in het voormalig Nederlands Indië.
Net zoals in haar andere boeken speelt de tijd een grote rol en dit, haar fascinerende thema, komt steeds terug. Net zoals de zee en het terugkeren naar de kust een van haar favoriete onderwerpen blijft.
Ciska groeide verder op in Zuid-Limburg, ging naar de middelbare school, die geregeerd werd door strenge nonnen, en werkte daarna kort in de verpleging in Maastricht. Ze trouwde jong en kreeg binnen vier jaar tijd drie kinderen en verhuisde vaak. Na haar scheiding bleef ze in Zwolle wonen, waar ze ruim veertien jaar als manager bij de thuiszorg werkte. Ze ging altijd al veel op reis, maar na haar tweede huwelijk stond er ieder jaar een grote reis in haar agenda.
Ciska werd verliefd op Portugal en schreef hier enkele boeken. Nu woont ze al jarenlang gepensioneerd op de Veluwe, waar ze met de hond kan wandelen en schrijven. Ze voelt, zoals ze zelf zegt, heel vaak het einde van de wereld naderen, maar ze kan alleen schrijvend de race tegen de klok winnen.
Contact met deze auteur

Van Ciska Baar verscheen bij BoekenRoute:

“Het is niet gebeurd”
paperback/ gebrocheerd: € 15,50
Henk Verbeek gaat in het verzorgingshuis terug in de tijd en is veel met zijn...

 

“De Wolpertinger”
paperback/ gebrocheerd: € 15,50
Carol woont met haar twee moeders, Mies en Susan, in het boshuis. Hoewel ze...

 

“Goudvulkaan”
paperback/ gebrocheerd: € 13,95
Deze episode uit het leven van de elfjarige Margriet is niet alleen belangrijk...

 

“Geboortekoorts”
paperback/ gebrocheerd: € 17,95
Jonathan Vlinder ontmoet Suzanne Vermeer voor het eerst in Portugal. Hij werkt...

 

 

Ciska Baar