de boeken van Lis Semmelink van Haagen:

Geboren in Manila, Filippijnen en opgegroeid in Australië, Nederland, grotendeels in Canada. Na 13 jaar in Curaçao, alleen teruggekeerd naar Nederland met 2 dochters (5 en 9). In oktober 1973 begon mijn loopbaan bij wat toen Informatie en Communicatie Unie heette – de uitgeverij en drukkerij van Samsom in Alphen aan den Rijn en J.B. Wolters in Groningen. Later werd dat de Wolters Samsom Groep en thans is het Wolters-Kluwer. Oorspronkelijk secretaresse van Samsom Opleidingen maar, toen ik 13 jaar later vertrok, was ik vertaalster (Nederlands-Engels) van alle management/RvB uitgaven: jaarverslagen, jaarlijkse begrotingen, half-, kwart- en driekwartjaarberichten, speeches, persberichten, oprichtster van een internationaal bedrijfsnieuwsbrief en notuliste van alle twee-jaarlijkse internationale directievergaderingen van de inmiddels uitgegroeide vestigingen in België, Engeland, Verenigde Staten en Frankrijk. Eind 1986 heb ik tegelijkertijd met een verhuizing naar het midden van het land, het “corporate” leven ingeruild voor een eigen vertaalbureau met de uitgeverij nog steeds als mijn grootste klant. Inmiddels ben ik al enkele jaren gepensioneerd.
Ik geniet hiervan in een vredig dorp met mijn echtgenoot en twee dochters op loopafstand en –wat wil je nog meer- vijf kleinkinderen waarvan een paar dagelijks langs fietsen, scooteren of op de lunch komen.
Mijn vroege zwervers-/zigeunersbestaan leidt nu tot een onrust na een paar maanden in één plek – dus reizen is, naast golf, een favoriete hobby.
Contact met deze auteur

Van Lis Semmelink van Haagen verscheen bij BoekenRoute:

“Zo wil ik het graag hebben”
paperback/ gebrocheerd: € 16,00
Of het sterven van een dierbare onverwacht komt of dat het het gevolg is van...

 

 

Lis Semmelink van Haagen