de boeken van Yargo van der Meijden:

Yargo van der Meijden werd geboren als zoon van een melkboer en leek voorbestemd het bedrijf over te nemen. Hij is inderdaad een aantal jaren met paard-&-kar aan het melkventen geweest, heeft de overgang naar de winkelwagen meegemaakt, maar de grootste overstap voor hem was toch om de melkboerentas aan de wilgen te hangen en de wereld in te trekken om te leren vliegen met een deltavleugel (daar ook les in te geven), als drummer een band op te richten ("Different Minds") die liep als een trein. Maar na verloop van tijd trok Yargo liever weer verder de wereld door, reisde als drummer/jongleur/vuurkunstenaar/clown mee met het Duitse circus Renz en kwam uiteindelijk in 's-Hertogenbosch terecht, waar hij Theater Nar oprichtte.
Al die jaren door dichtte hij en schreef zelf de muziek die hij op gitaar en mondharmonica ten gehore brengt. Met zijn poppentheater en vuuracts treedt hij niet alleen op "thuisbasis" (Theater Nar) op, maar overal waar hij maar zijn kan. Naar aanleiding van het maken van een draak met vuurspuwen kwam hij op de gedachte om een verhaal rond 's-Hertogenbosch, de vuurdraak, de Gouden Draak, de schilders Jeroen Bosch, Breughel en Dali te maken, en om het zo ontstane Elckerlyc-verhaal uit te spelen voor een film en een fotoboek. Dat heel nadrukkelijk ook al met het Jeroen-Bosch-jaar 2016 voor ogen.
De film beleefde zijn première tijdens de kunstmanifestatie Artibosch september 2008, het boek werd november 2008 gepresenteerd.
Op dit moment wordt er aan gewerkt een bundel samen te stellen van de in de loop der jaren "al reizende" neergeschreven gedichten van Yargo.

voor nadere informatie over de dichter/kunstenaar/artiest Yargo van der Meijden, ga naar www.uitgeverijdetroubadour.com
Contact met deze auteur

Van Yargo van der Meijden verscheen bij BoekenRoute:

“Het kiert”
paperback/ gebrocheerd: € 24,90
"Het kiert, het verhaal van het kind met de paarse krokodil" is een speels...

 

 

Yargo van der Meijden