de boeken van Marie Louise Prickartz:

In 1934 ben ik geboren, dus zes jaar voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Ik had een Limburgse vader en een Duitse moeder. Ik ben enig kind en werd groot in een gezin waar veel kon. Katholiek, maar niet streng, met vrije opvattingen. Bij de nonnen op school voelde ik mij best thuis in het rijke roomse leven.
Toen ik zestien jaar was, verloor ik mijn vader, een enorme schok. Werd totaal op mezelf teruggeworpen. Mijn moeder wilde niet meer verder en ik stond eenzaam en alleen. Twee jaar daarna ontmoette ik Jan en vijf jaar daarna trouwden wij. Jan was banketbakker en we begonnen een eigen bedrijf.
In die jaren begonnen reeds de veranderingen in de katholieke kerk. Men nam niet alles meer voor zoete koek aan en vele twijfels rezen ook bij ons. Jan en ik waren het in grove lijnen met elkaar eens en wij werkten hard aan de opbouw van ons bestaan.
Wij kregen drie kinderen, zoon, dochter, zoon. Wij voelden ons daar heel rijk mee. Na twintig jaar hebben wij noodgedwongen het bedrijf opgeheven en zijn wij verhuisd om een bestaand bedrijf over te nemen. Met kinderen in de puberteit en de opbouw van het nieuwe bedrijf ronduit een roerig bestaan.
Vijf jaar later begon ik een muziekstudie, daar was ik in mijn jeugd al mee bezig geweest en die heb ik met succes afgerond. Zeer snel kreeg ik pianoleerlingen en trok ik mij deels terug uit de zaak. Les geven was altijd mijn grote wens. Muziek is ook mijn grote liefde en ligt dicht bij de spiritualiteit. Ik kreeg meer ruimte om mijn geestelijk welzijn te ontwikkelen. Ergens had deze ontwikkeling mij altijd aangetrokken en ik kreeg een ander leven.
Elf jaar geleden werd onze zaak gelukkig verkocht, het was genoeg geweest. Middenstandsbedrijven krijgen het steeds moeilijker.
Mijn spirituele ontwikkeling ging snel doordat er veel lieve mensen op mijn weg kwamen en in 1993 begon ik met pendelen. We hebben na ons 65e nog lang doorgewerkt, ik geef nog steeds les en Jan heeft ook zijn besognes. Beiden zijn we bezige bijen en hopen nog lang met onze opdracht bezig te zijn.
Contact met deze auteur

Van Marie Louise Prickartz verscheen bij BoekenRoute:

“Mijn leven met jou”
paperback/ gebrocheerd: € 18,50
“Circa twaalf jaar geleden werd ik in contact gebracht met pendelen en ik kreeg...

 

 

Marie Louise Prickartz