de boeken van Johan van Wijk:

Johan van Wijk werd in Marum (Centraal Noord-Nederland) geboren. Hij kreeg op jeugdige leeftijd muziek- en pianoles. Naast zijn commerciële studie speelde hij in diverse bands toetsen, rietinstrumenten (voornamelijk tenorsaxofoon), vibrafoon en synthesizers. Het bleef een droom om hier ooit zijn beroep van te maken. Ook schreef hij diverse nummers.
De commercie kreeg grip op hem en voor hij het wist begon hij het vroeger door zijn vader enthousiast opgerichte bedrijf samen met hem uit te breiden. Maar de liefde voor muziek blééf. ‘Een ziekte waar je nooit van afkomt’.
Een grote liefde van hem is schijven. Schrijven zat hem ook al jong in het bloed. Op diverse scholen schreef hij met succes op cynisch-komische wijze columns in (school)kranten, die later met verhalen werden uitgebreid voor dag- en vakbladen, meestal onder een pseudoniem.
Als ‘ghostwriter’ schrijft en bewerkt hij literair werk voor derden. Daarnaast schrijft hij romans waarvan de gebeurtenissen op ware feiten gebaseerd zijn. Hij heeft een meeslepende, boeiende en realistische vertelstijl, voorzien van humor, flitsende dialogen en zenuwslopende spanning. Johan van Wijk is kortom een rasverteller die ook oog heeft voor ontroerende momenten en de liefde.
Contact met deze auteur

Van Johan van Wijk verscheen bij BoekenRoute:

“Het Lotensyndicaat”
paperback/ gebrocheerd: € 19,95
Maggy snakt ernaar het vreselijk duffe internaat waar ze woont te kunnen verlaten....

 

“De winstjager”
paperback/ gebrocheerd: € 24,95
Danny raakt er al jong van overtuigd dat hij het later wil maken. Zijn jeugd...

 

“De opdracht”
paperback/ gebrocheerd: € 27,95
Peter was in een opperbeste stemming. Hij was geslaagd, met de hoogste lof...

 

“De vlucht”
paperback/ gebrocheerd: € 20,50
Eric is een stille, teruggetrokken jongen, die niet makkelijk contact legt...

 

 

Johan van Wijk