de boeken van Jos Schouwenaars:

“Als je eenmaal in het veen komt, laat het je niet meer los!” Dat is wat zijn hoogleraar hem vertelde toen de schrijver als student onderzoek ging doen in de Peel. En dat klopte, de verhalen in deze bundel getuigen ervan. Inmiddels is de auteur een internationaal ervaren expert in het waterbeheer van veengebieden.
Na zijn studie Cultuurtechniek en Hydrologie in Wageningen was hij vijftien jaar werkzaam als docent en onderzoeker op de universiteiten van Wageningen en Groningen en die van Maputo in Mozambique.
In 1990 promoveerde hij op onderzoek naar het herstel van afgegraven en verdroogde hoogveengebieden in Nederland. Hij nam deel aan internationaal onderzoek naar het waterbeheer in veengebieden in Duitsland, Ierland en Engeland en adviseerde hierover in meerdere landen. Hij is regelmatig spreker op internationale congressen en auteur van een groot aantal vakpublicaties in tijdschriften, boeken en vakbladen.
De auteur is geboren in 1954 in Boxtel en al vele jaren woont hij in het veenweidegebied van Fryslân. Hij werkt daar momenteel als adviseur bij Wetterkip Fryslân.
Contact met deze auteur

Van Jos Schouwenaars verscheen bij BoekenRoute:

“Rumoer om moerassen”
paperback/ gebrocheerd: € 14,50
'Verwondering en bewondering, goed beschouwd is dat de kern. Met deze verhalen...

 

 

Jos Schouwenaars