de boeken van Ger de Kok:

Na de vroegere HBS, de lerarenopleiding en het vervullen van de militaire dienstplicht bij de Cavalerie, werd Ger de Kok meteen hoofd van een lagere school, later basisschool. Tijdens zijn opleiding studeerde hij lichamelijke oefening en Nederlands, maar daar heeft hij in de praktijk nooit wat mee gedaan, behalve dan dat schrijven altijd een hobby is geweest en gebleven. Al geruime tijd voordat hij in de vut ging en daarna, werkte hij bij een dagblad in Dordrecht als freelance verslaggever voor de weekuitgaven.
Een tweede passie van hem is reizen. Vele delen van de wereld heeft hij bezocht. De laatste jaren woont hij het grootste deel van het jaar in Thailand. Hij heeft het land in al haar facetten beter leren kennen en schreef zijn ervaringen wekelijks op. Na bewerking resulteerden deze in het boek 'De glimlach achter opwindend Thailand' dat eind 2007 door Elikser werd uitgegeven. Het geeft de lezer een bredere kijk op de Thais-boeddistische samenleving met eeuwenoude tradities en normen die meer en meer onder druk komen te staan door westerse invloeden. Het boek met trefwoorden als mystiek, liefde, natuur, tempels, seks, tolerantie, apen, en relaties, geeft een ander beeld op Thailand dan de westerling denkt te hebben of de toerist denkt te hebben waargenomen.
Er liggen nog zeven manuscripten die hij nu een voor een aan het bewerken en uitwerken is om ze voor publicatie gereed te maken. Binnenkort hoopt hij zijn tweede boek, 'Helena's Zoon', te publiceren. Het is een misdaadroman vol intriges, misleiding, hartstocht en bizarre ontwikkelingen die het boek tot een spannend eigentijds verhaal maken, dat zich afspeelt in Rotterdam, Griekenland en Amerika.
De Kok werkt ook nog aan een kinderboek, een politieke thriller, een bundel korte verhalen, een bundel reiservaringen, een tweede misdaadroman en een vervolg op Helena's Zoon.
Contact met deze auteur

Van Ger de Kok verscheen bij BoekenRoute:

“Jonge Einstein, het mysterie van Chichén-Itzá”
paperback/ gebrocheerd: € 18,95
Mark, de opa van Arno, doet een spectaculaire uitvinding op grond van de relativiteitstheorie...

 

“De glimlach achter opwindend Thailand”
paperback/ gebrocheerd: € 17,95
Tempels en monniken, olifanten en apen, zonovergoten stranden en exotische...