de boeken van Ellie van den Bos:

Ellie van den Bos (Antwerpen, 1953) is schrijver en verhalenverteller. Zij studeerde af aan de Hogeschool Utrecht en werd hulpverlener en mediator. Later ging ze naar de Schrijversvakschool Groningen. In 2012 werd haar korte verhaal ‘Oude grond’ genomineerd voor de Tsjechov trofee (Tsjechov in de Veenkoloniën). Commentaar van de jury: De schrijver combineert de stijl van Tsjechov, met een duidelijk ‘Hollandse’ adem. Er staan mooie aardse zinnen in die krachtig zijn en onmiddellijk een beeld oproepen.
In 2012 kreeg het verhaal ‘Het veld’ een eervolle vermelding in de Hella S. Haasse Contest. Commentaar: Natuurlijke stijl. Fijn om te lezen.
In 2014 schreef zij twee verhalen voor de Borg Verhildersum in Leens. Arnold Veeman (componist en chansonnier) maakte muziek bij een van deze verhalen. Zijn commentaar op het verhaal: Mooi beeldend verhaal heb je geschreven. Het speelde zich bijna af als een film in mijn hoofd. Heel goed qua spanning en opbouw.
De jeugdroman ‘Ik noem je Blue’ is haar debuut. Ze reisde hiervoor naar het Italiaanse eiland Lampedusa om in contact te komen met de bewoners en vluchtelingen. In Nederland bezocht zij het Asiel Zoekers Centrum in Ter Apel en het Centrum voor Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers in Drachten.
Contact met deze auteur

Van Ellie van den Bos verscheen bij BoekenRoute:

“Ik noem je Blue”
paperback/ gebrocheerd: € 16,95
De man is nu vlak bij de opening van de grot. Hij heeft iets op z'n hoofd....

 

 

Ellie van den Bos